Xiaomi повдигна завесата над първия си електромобил

1

Електромобилът на Xiaomi ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.78 секунди и има до 800 км пробег

Първият електромобил на Xiaomi ще се предлага под името SU7. Луксозно изглеждащото возило обещава отлични показатели, поне на хартия, като ще предлага до 800 км пробег с едно зареждане и ускорение от 0 до 100 км/ч за 2.78 секунди.

Xiaomi ще предлага електромобила си в две модификации. Базовата SU7 ще бъде със задно предаване, максимална скорост от 210 км/ч, 299 конски сили, ускорение от 0 до 100 км/ч за 5.28 секунди и 668 км пробег, а напомпаният SU7 Max ще предлага 4 х 4, максимална скорост от 265 км/ч, 673 конски сили, ускорение от 0 до 100 км/ч за 2.78 секунди и до 800 км пробег.

Пробегът се изчислява според по-щедрия China Light-Duty Vehicle Test Cycle (CLTC), така че следва да е по-скромен по WLTP или EPA.

Вече знаем, че SU7 ще използва платформата HyperOS, която свързва смартфоните с домашните технологии и с електромобилите на Xiaomi. Платформата в колата се задвижва от чипсет Snapdragon 8295 и според производителя стартира за 1.49 секунди. Потребителите ще могат да управляват мултимедията и екстрите на електромобила от огромния 16.1" дисплей с 3K резолюция, но са запазени и някои физически бутони, пише nixanbal

От задните седалки пък ще могат да се използват таблети Xiaomi, закачени на магнитни стойки върху двете предни седалки.

Xiaomi SU7 разполага със система от 23 говорителя с поддръжка на Dolby Atmos.

Електромобилът ще се предлага в три цвята - Agua Blue, Mineral Gray и Verdant Green, като цените все още не са обявени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари