Winamp се завръща като платформа за стрийминг

0
Компанията иска да привлече 50 000 изпълнители към стрийминг платформата през тази година
Компанията иска да привлече 50 000 изпълнители към стрийминг платформата през тази година

Компанията иска да привлече 50 000 изпълнители към стрийминг платформата през тази година

Изглежда, че Winamp се готви да се завърне като платформа за стрийминг, насочена към изпълнителите. Въпреки, че последният собственик на марката се занимава предимно с монетизация, феновете на класическия десктоп плейър може да очакват някои интригуващи промени.

Може би Winamp не е основният музикален плейър, който някога беше, но марката все още запазва известна жизненост.

Llama Group, известна преди като Radionomy и настоящ собственик на марката наскоро разкри, че новата музикална платформа Winamp ще бъде официално пусната на 1 юли 2024 година.

Компанията обяви тази „нова фаза“ заедно със слабите си финансови резултати за 2023 година, като твърди, че предстоящата платформа Winamp представлява „уникално решение“ на предизвикателствата за монетизация, пред които е изправена днешната музикална индустрия. Компанията иска да привлече 50 000 изпълнители към стрийминг платформата през тази година, 185 000 изпълнители до края на следващата и да разшири дейността си до 1 милион изпълнители до 2028 година, пише KALDATA.

Според корпоративния уебсайт на Llama Group, сега Winamp трябва да се разглежда като процъфтяваща бизнес възможност „чрез силата на аудиото“. Компанията все още признава наследството на емблематичния музикален плейър за персонални компютри и признава неговата трайна популярност, която и до днес може да се похвали с „жизнена“ общност от потребители.

Бъдещето на Winamp обаче изглежда ще се развива в различна посока. Първоначално представена през 2023 година, платформата Winamp сега ще съчетае утвърдения софтуерен плейър с окончателната публична версия на новата услуга за стрийминг. Llama Group има за цел да предложи засилена подкрепа на създателите на музика чрез ексклузивни предложения, NFT и стоки. Това е концепция, напомняща услуга, подобна на Patreon, опакована в уеб базиран интерфейс на плейъра.

Llama Group очерта три основни продукта в рамките на продуктовата линия Winamp:

  1. Winamp for Creators, платформа пригодена за монетизиране на музиката на творците;
  2. Winamp Collaborator, който ще улеснява откриването на нови бизнес и творчески партньори за артистите;
  3. Winamp Player музикален плейър, интегриран в тази нова платформа, обещавайки „безпроблемно“ изживяване при слушане на музика.

Llama Group също така обеща да пусне нова версия на класическия десктоп плейър Winаmр, чиято разработка претърпя 5-годишно прекъсване, докато не беше официално възобновена през 2018 година с Winаmр 5.8. Най-новата версия на музикалния плейър Winаmр 5.9.2 беше пусната през април миналата година. Тя предлага надеждно изживяване при слушане и управление на музика, особено за тези, които предпочитат да не стриймват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари