Все повече русенци избират да отидат на пазар в Гюргево

7
Цената на агнешкото месо там е 15 лева за килограм
Цената на агнешкото месо там е 15 лева за килограм Видео: NOVA

Цената на агнешкото месо там е 15 лева за килограм

Много българи сложиха на великденската си трапезата агнешко от Румъния. За живеещите в граничните райони през последните няколко години стана традиция да си купуват месото от търговци в северната ни съседка. Цветно, шумно и с препълнени магазини. Така изглежда пазарът в румънския град Гюргево. Още с влизането посетителите са посрещнати с празнични венци от елхови клонки и цветя.

Опашки се вият в закритите части на тържището, където са многобройните магазини за месо. Там екип на NOVA срещна русенци, тръгнали на пазар при съседите.

"Хубаво е, че месото е прясно. Виждаш какво купуваш, избираш си. Но идваме по-скоро за разходка и разнообразие", споделя Марин Гюрчев.

Най-търсено от българите очаквано е агнешкото месо. Особено по празниците. Там цената е 15 лева за килограм, а и в малките магазини на производителите, клиентът сам може да избере коя част от трупното месо иска да купи. Марин Гюрчев разказва, че често пътува от Русе до Гюргево, за да снабди семейната трапеза с освен с месо…и с хляб. Приятелят му пък е впечатлен от реда в магазините при съседите. Освен заради подредбата на стоката - русенци избират пазара в Гюргево и заради гарантираното качество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    11
    Ами румънците по-умни от нас!
    Не си убиха селското стопанство, ерго, селата! Който е ходил в Румъния знае ие виждал селата им! Пълни с хора! И затова са на този, доста по-добър хал от нас! Но! Ние сма ... евро-нещо си! А лозето молитви не ще, а иска мотика! Анадънму?
  • 4
    10
    Русенец
    Аз едно нещо не мога да разбера - овце ли няма в България или зеленчуци. Защо Русе, който е по-голям град от Гюргево, няма такъв пазар?
  • 1
    9
    и аз не знам,
    Ама бая румънски коли има всеки ден на паркингите на Кауфланд и Лидл в Русе! Така че, както се казва, въпрос на вкус!
  • 5
    8
    Събота и Неделя
    Не знам кой е крив и кой прав, но в Събота и Неделя на паркинга на Лидл Гюргево половината коли са Русенски, а опашка на моста не съм засичал, минава се бързо. Едва ли има толкова будали да си мислят, че купуват по-евтино и да не излиза сметката. Който може да смята е на ясно, че се спестяват пари. А вече колко от вас сте богаташи да ядете от скъпото ... :))
  • 5
    7
    Равносметка
    Такса мост = 4лв (BG->RO) + 5.11лв (RO->BG) = 9.11лв Винетка ( седмична ) = 5.87лв Винетка (годишна) = 54.75лв /ако ходите всяка седмица излиза 1.05лв/седмица Общо: 10.16лв/седмица , ако сте с годишна винетка Десет лева се избиват с две тарелки месо от Лидл в Гюргево. Повечето продукти са по-евтини от нашите магазини. Равносметката ми е, че спестявам по около 50лв на качествено пазаруване на седмица. Всеки сам решава дали му се занимава или не. Има хора с по-малко финансови възможности, на които им е от помощ това спестяване. Има хора, които го правят за разходката. Има хора, които не ги бърка кое колко струва в магазина и не се занимават с ''глупости''.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари