Володимир Зеленски уволни началника на службата за охрана

0
Служители на службата са арестувани за опита за покушение срещу него и други високопоставени членове на кабинета
Служители на службата са арестувани за опита за покушение срещу него и други високопоставени членове на кабинета Снимка: AP

Служители на службата са арестувани за опита за покушение срещу него и други високопоставени членове на кабинета

Украинският президент Володимир Зеленски уволни началника на държавната служба за охрана, чиито служители са арестувани за опита за покушение срещу него и други високопоставени членове на кабинета, информира БНТ.

Във вторник от Киев съобщиха, че са задържани двама полковници от Службата за сигурност на Украйна, за които се твърди, че са сътрудничили на руски агенти в подготовката на плана за покушение. Не се посочва наследник на уволнения Серхий Руд. Освободен от поста си е и ръководителят на спецчастите, които действат в окупираните от руските сили територии. Двамата украински полковници ще бъдат съдени за държавна измяна, а ако бъдат признати за виновни, може да получат доживотен затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Боли ме хуя
    За тоя надрусания една и съща новина в два дни! Мама ви да еба продажна журналя! А на този да му сера в муцуната рязана!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари