Володимир Зеленски: Свалихме още един руски бомбардировач Су-25

1
Украинската противовъздушна отбрана е свалила руски изтребител над Донецка област
Украинската противовъздушна отбрана е свалила руски изтребител над Донецка област Снимка: Володимир Зеленський / Facebook

Украинската противовъздушна отбрана е свалила руски изтребител над Донецка област

Украинската противовъздушна отбрана е свалила руски изтребител бомбардировач Су-25 над Донецка област, Източна Украйна, съобщи в традиционното си вечерно видеообръщение към нацията президентът на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс и БТА.

"В тези дни е важно да бъдем много концентрирани", заяви той. "Специалната похвала отива за воините от 110 самостоятелна механизирана бригада за днешното сваляне на още един руски Су-25 в Донецка област", каза Зеленски.

Ройтерс прави уговорката, че украинският президент не е дал подробности, а за момента информацията не е потвърдена от независим източник.

Донецка област е една от четирите украински области, които Москва обяви, че е анексирала, посочва Ройтерс, като припомня, че вчера руският министър на отбраната Сергей Шойгу е казал, че руската армия тази година е установила контрол върху 547 квадратни километра от анексираните територии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    русенец
    Су-25 е щурмовик, Су-24 е бомбардировач. И с какво го свалихте? Преди време твърдяхте , че някаква бабка свалила хиперзвукова ракета с буркан домати.
  • 10
    1
    чичомиткобрат
    Тоз олигофрен от нъкрутинците, не се научи, че 1ви Април е само веднъж в годината.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари