Володимир Зеленски се среща с Джо Байдън

0
Зеленски призна, че САЩ са най-важният поддръжник на Украйна и вече са предоставили военна и хуманитарна помощ на стойност около 40 млрд. долара
Зеленски призна, че САЩ са най-важният поддръжник на Украйна и вече са предоставили военна и хуманитарна помощ на стойност около 40 млрд. долара Снимка: Reuters / архив

Зеленски призна, че САЩ са най-важният поддръжник на Украйна и вече са предоставили военна и хуманитарна помощ на стойност около 40 млрд. долара

Президентът на Украйна Володимир Зеленски планира да посети Вашингтон в сряда в рамките на първото си пътуване в чужбина, откакто Русия нахлу в страната му през февруари, съобщават американските медии, цитирани от БГНЕС.

Зеленски планира да посети Белия дом, тъй като се очаква президентът Джо Байдън да обяви нов пакет от оръжия за Киев, включващ ракети "Пейтриът", които са от решаващо значение за защитата на Украйна от руските ракетни и безпилотни удари.

Зеленски може да се обърне и към Конгреса на САЩ, който е на път да приеме нов проектобюджет с 44,9 милиарда долара нова помощ за Украйна.

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси заяви в писмо до членовете на Конгреса във вторник, че те трябва да присъстват физически на заседанието в сряда вечерта.

"Моля, присъствайте специално на заседанието, посветено на демокрацията в сряда вечерта", написа тя без обяснения.

Зеленски, който ръководи страната си без почивка в продължение на 10 месеца на брутална война с нахлуващите руски сили, често разговаря с лидери и поддръжници по света, но само по телефона и чрез видеоконферентна връзка.

Но преди пътуването Киев призна, че Съединените щати са най-важният поддръжник на военните усилия, като вече са предоставили около 20 млрд. долара под формата на помощ за сигурността и още толкова под формата на финансова и хуманитарна подкрепа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    до 4
    Умното теле се изтропа.:) А бе, миндил, стига си слушал Херо ханъм, те вече нямат и пари да ти плащат надницата!:))
  • -4
    4
    Sтанко оригинал
    ТЪПИТЕ рушлямски тролчета дрискат простотии под всяка статия! То е ясно, че Терорусия вече е в миналото, ама нали падат копейки от Мутрофанката! Жалка антибългарска паплач!
  • 2
    3
    Йосиф
    I'm beg you, begging youuu.... тази песен знаете ли я ?
  • 8
    2
    123
    Задава се нова порция просия. Но и тя няма да помогне. С украйна е свършено.
  • 11
    1
    Sтанко
    Хленчещия ще ходи пак да проси смърт за народа си и зааргатване на земята, която ще му оставят руснаците. Няма да се осъзнае, защото е тапир! За него неми е било жал никога, но язък за наивните рая, които продължават да му вярват.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари