ВМА: Дари кръв – спаси живот!

0
Насърчаване на безвъзмездното кръводаряване е и една от мисиите на Военномедицинска академия
Насърчаване на безвъзмездното кръводаряване е и една от мисиите на Военномедицинска академия

Насърчаване на безвъзмездното кръводаряване е и една от мисиите на Военномедицинска академия

"Всеки човек има свои празнични традиции. Независимо дали са предадени от семейството, „прихванати” от приятели или пък създадени от самите нас. Великден и многото празнични дни са предизвикателно време за болниците, защото много редовни дарители си вземат почивка, за да прекарат време със семейството и приятелите си. В същото време обаче, има и такива, които са превърнали кръводаряването в своя „празничен навик“ и традиционно – именно по най-големите християнски празници, даряват кръв. Кръв, която за някои се оказва животоспасяващ дар. Насърчаване на безвъзмездното кръводаряване е и една от мисиите на Военномедицинска академия /ВМА/.", съобщават от леченото заведение.

Хиляди са нашите приятели, които на годишна база даряват за нуждаещи са пациенти. А ние се стремим – с послания и добро професионално отношение, да умножим тази бройка. Защото болниците не могат да предскажат нуждите от кръв и кръвни продукти. Те са ежедневни. За различни тежки операции, за пострадали при пътни инциденти, за пациенти с онкологични заболявания… Ситуациите са колкото разнообразни, толкова и повтарящи се“, отбелязват от лечебното заведение, добавяйки, че затова е важно достатъчно дарители да подадат ръка в помощ.

Според „правилата“ мъжете могат да даряват кръв до пет пъти в рамките на една календарна година, а жените – четири. Интервалът между две кръводарявания трябва да бъде поне 2 месеца. Участието в донорското движение е ярък израз на хуманизъм и доброта."

От ВМА призовават „Бъди един от нас: Дари кръв – спаси живот!“ – всеки ден, без почивка, от 08:00 до 16:00 часа, Кръвен център-ВМА. За допълнителна информация всеки, който иска, може да се обади на: 02/ 92 25 506. От болницата благодарят на всички, които им помагат в битката за човешкия живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари