Владимир Николов: Не са редки случаите, при които лице от свидетел се превръща в обвиняем

0
Макар и по-рядко има и обратната хипотеза, заяви председателят на Асоциацията на прокурорите
Макар и по-рядко има и обратната хипотеза, заяви председателят на Асоциацията на прокурорите Видео: NOVA

Макар и по-рядко има и обратната хипотеза, заяви председателят на Асоциацията на прокурорите

Ситуациите, при които се променя процесуалното качество на дадено лице, не са редки. При развитие на дадено разследване е напълно възможно по отношение на лице, което е било първоначално разпитано в качеството на свидетел, да бъдат събрани достатъчно доказателства, които да обосноват последващо негово привличане. Макар и по-рядко има и обратната хипотеза и привлечено лице да придобие качеството на свидетел, тъй като са събрани оправдателни доказателства”. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA Владимир Николов, председателят на Асоциацията на прокурорите. Той отказа да коментира делото, по което обвинен беше бившият главен секретар на МВР Живко Коцев и от свидетел той се превърна в обвиняем.

Николов коментира и хипотезите, при които държавен служител, чиято отговорност не е оперативна работа, поддържа контакти с криминално проявени и знае, че са такива.

За близките контакти с лице от криминалния контингент, ако държавният служител знае за това, зависи в какво естество се изразяват тези близки отношения. При всички положения за държавните служители от прокуратурата, магистратурата, е недопустимо да се поддържат контакти, ако съответното лице съзнава, че има такъв проблем”, заяви Николов.

„С притеснение наблюдавам тенденция за недоверие към действията на прокуратурата и правоохранителните органи”, коментира Николов.

В казуса с „Митниците”, той заяви, че „очевидно по отношение на част от привлечените към наказателна отговорност лица има събрани доказателства, които най-малкото дават обосновано предположение за съпричастност към престъпна дейност, тъй като независимият български съд на две инстанции потвърди най-тежките мерки за неотклонение”.

Той призова всички да оставят прокуратурата и разследващите да работят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари