Влади Въргала: Идвам от благотворителен бал в Русе, където русенци се събраха за Скури

11
Актьорът разказа за каузата на Илиян Русев - за басейн, където деца да тренират безплатно
Актьорът разказа за каузата на Илиян Русев - за басейн, където деца да тренират безплатно Видео: NOVA

Актьорът разказа за каузата на Илиян Русев - за басейн, където деца да тренират безплатно

Той предвиди ротацията години преди тя да се случи изобщо, преди да бъде измислена в световен мащаб. В предаването „На фокус” по NOVA е бащата на ротационните ходове – актьорът Владислав Карамфилов – Влади Въргала.

„Винаги ще има бедни и богати, каръци и късметлии, но трябва да има надежда”. Това каза актьорът по повод свое видео от преди 30 г., когато той предвижда ротационния подход към политиката.

Управлението на една държава е труден геополитически акт, свързан с голяма грамотност, ние не разполагаме с такъв ресурс”, каза актьорът и режисьор, създал филма „Операция „Шменти-капели.

Карамфилов разказа за реалните образи в живота ни:

"Идвам от благотворителен бал в Русе, където русенци се събраха за Скури. Това е един българин, знае се за него, чувало се е, който е посветил живота си на на това, след като почина сина му, той беше треньор по плуване, да тренира малки деца с церебрална парализа, мускулна дистрофия и аутизъм. Бяха четири деца в началото преди години, сега са 150 деца. Той не взима една стотинка Той е безработен, той ги тренира, това е вид рехабилитация, която дава невероятни резултати.

Може би конкретната работа с него има нещо и неговата неговата кауза стана кауза на цял Русе. Той каза на цяла България, че иска направи басейн за тези деца. Аз бях на едно състезание в София, където аз видях един велик урок. Тези деца не ги беше срам как изглеждат. В цяла България има много школи, но такива няма много. Това, което може да мърда от тялото си, то мърдаше, за да може да изплува дължината. И децата, които трябваше да се състезават, отборите един срещу друг, подкрепяха най-силно последния, защото той е най-ощетени най-трудно можеше да се движи.

Много е хубавото и само да ти кажа, този басейн струва 4-5 милиона примерно. Тези, заради които ще има избори и няма да има ротация, някои от тях имат и по 5 басейна. Но аз не виждам в тях решението на тези деца, а тези деца, те са победители и мога да ти преподават на цяла България как трябва се бориш.

Искам да им кажа на тия, само да знаете, че оправяйки собствения си живот и живота на децата си, вие обричате внуците си".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари