Виктор Бакуревич: Срам ме е, че моята държава бомбардира украински градове!

1
Бизнесменът се е установил в България през 2008 година
Бизнесменът се е установил в България през 2008 година

Бизнесменът се е установил в България през 2008 година

Виктор Бакуревич е роден в Томск, но живее в България от 2008 година. Със семейството си е избрал за свой дом село Бенковски край Варна – има три деца, куче и няколко котки. Бакуревич е изпълнителен директор на голяма верига за руски стоки, а сред служителите му има около 200 украинци, разказва БНР.

Чувство на срам. Това изпитва Виктор Бакуревич, когато е в тяхно присъствие. Трудно му е да вдигне глава и да ги погледне в очите заради войната, която започна властта в неговата Русия:

"Мен ме е срам, че моята държава бомбардира техните градове", казва Бакуревич.

Вина е другото чувство, което го е обзело от началото на войната. Счита, че всеки в Русия е отговорен в различна степен за това, че руският президент вече повече от 20 години е на власт:

"Може би не съм направил всичко възможно от себе си, за да имаме друго правителство и друг президент. От тази гледна точка и аз се чувствам като косвено виновен в тази ситуация. Все пак тук не говорим за допинг на Олимпийски игри или нещо такова, тук става въпрос за загинали деца."

В социалните мрежи Виктор Бакуревич получава съобщения от българи, че е предател, защото не подкрепя руската инвазия. Казва, че му е трудно да разбере такива коментари и затова понякога влиза в профила на човека, който му е писал, да разбере повече за него:

"И какво виждам там: първо някакви молитви, икони, това онова. Второ е някакви портрети на Путин и т.н. и аз само едно не мога да разбера – ако си толкова голямо русофил и си толкова религиозен човек, как може да подкрепяш война, в която загиват руснаци? Аз не мога да споря с тези хора, не мога да дискутирам, защото нямат нито един отговор, нямат нито един аргумент. Как можем да сме срещу Русия, те ни освободиха? Добре, а украинци не участваха ли в това Освобождение?"

Критики в социалните мрежи има и към веригата магазини на Виктор Бакуревич – от една страна, че не подкрепят инвазията, а от друга, че били олигарси. Казва, че това са само около 5% от всички съобщения и дори сега клиентите са станали повече заради категоричната им позиция срещу войната:

Фирмата му е създала фонд за подпомагане на украинските бежанци. Събрали са около 25 хиляди лева, които отиват главно за хранителни продукти, които раздават на избягалите от войната. Наскоро са изпратили 2300 лева за лечението на украинско дете с детска церебрална парализа в София. Естествено, Бакуревич се тревожи и за Русия, за бъдещето на своята родина:

"За руската икономика санкциите, които бяха наложени и сега започват да действат, са като удар по главата с тежък предмет и нямам представа как можеш да издържиш на такъв удар. Русия продължава да продава нафта, петрол, газ и дори получава пари за тях, но тези пари не са достатъчни за поддържане на икономиката, както трябва. Хиперинфлацията вече става трицифрена и според мен ще има минимум 15-20 процента безработица. Как да Ви кажа, това е катастрофа."

В магазините му има затруднения с доставките, но в бизнеса винаги има проблеми и това не го притеснява толкова много. За него е най-важно войната да свърши час по-скоро, без повече невинни жертви.

Чуйте цялото интервю в звуковия файл:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    До darkaveng:
    Ти си много тъпо парче да знаеш... Най-тъпанарските и дебилски коментари в дунавмост са винаги твоите! Такива като тебе като чуят думата "бизнесмен" и все едно им бъркат не знам къде... Човека черно на бяло си казва как стоят нещата, а червени говеда като тебе само плюят и говорят за видов ден, като "видов ден" за вас винаги значи решаването на всички проблеми с нов комунизъм. Руснаците се върнаха в "доброто старо време". Няма западни стоки и медии, няма нови коли, магазините празни, редене по опашки и всеки коментар против политическия елит - 10 години затвор. Хайде! Марш в Россия! Братушките построиха свят мечта за ненормалници като тебе.
  • -4
    5
    darkaveng
    Даскале, Баце, ти Идиот ли си? Що ли питам - то е видно, че си, че даже и 1/2! Идиото????
  • 1
    4
    oooh
    Търговски трикове, и майките си ще продадат за пари, ако можеше и цяла Русия...той неслучайно е избягал от Русия тоя, кой знае какви ги е натворил там...Такива невъзвращенци, които хем смучат от родината, хем я плюят, сме ги виждали много и ние си ги имаме, но те не заслужават доверие и уважение !
  • 2
    3
    daskal
    До 1 - Абе ти задавал ли си си въпроса дали нямаш психически отклонения? То бива омраза и злоба, ама твоето е болест!
  • 1
    2
    Колко е лесно
    В опит да "спаси" бизнеса си, Бакуревич е готов явно на още героизми - например да отиде в Украйна и да поеме защитата и от гадните руснаци. Точно заради това "Березка" вече е аут от магазините, в които пазаруваме аз и моите приятели.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Канибал се връща в къщи с ковчег. Децата:
- Еееее, тате, пак ли консерва!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари