ВиК - Русе: От февруари спира подаването на показания по телефона

14
Телефонните линии на ВиК са натоварени и затова отчитането по телефона отпада като вариант
Телефонните линии на ВиК са натоварени и затова отчитането по телефона отпада като вариант

Телефонните линии на ВиК са натоварени и затова отчитането по телефона отпада като вариант

В резултат на зачестили сигнали от потребители относно невъзможност за предоставяне на данни за потреблението на обявените за тази цел телефонни номера поради сериозната натовареност на телефонните линии в Информационния център на „ВиК“ ООД – Русе екипът на дружеството взе решение да се преустанови подаването на показания по телефона. Информационният център на ВиК Русе спира да приема показания, подадени по телефона, от 01.02.2023 година.

С цел осигуряване на максимална коректност при събирането на данни за потреблението ще се извършва ежемесечно отчитане на:

  • общите водомери в сградите в режим на етажна собственост;
  • водомерите на потребителите на ВиК услуги за стопански и обществени нужди;

отчитане веднъж на три месеца на всички индивидуални водомери.

"Вярваме, че мярката ще спомогне за подобряване на отчетността, като ще ограничи вероятността от регистриране на неточности при подаването на данни", казват от ВиК.

Припомняме Ви, че съгласно чл. 23., ал. 2 от Общи условия за предоставяне на ВиК услуги на потребителите на ВиК оператор „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе (ОУ) Отчитането на индивидуалните водомери след общия водомер се осъществява най-малко веднъж на три месеца до 24 часа след отчитането на общия водомер. В чл. 23, ал. 3 се посочва, че В междинните периоди между два отчета ВиК операторът ежемесечно начислява количество изразходвана вода, определено въз основа на средния месечен разход от предходните два отчета. След отчитане на показанията на водомерите количеството вода се изравнява в съответствие с реалното потребление.

Ако не осигурите достъп за визуално отчитане на показанията на измервателните уреди, ВиК дружеството няма как да получи информация за реално изразходваните количества. Отговорността за осигуряването на достъп до водомерите е на потребителите, затова призоваваме гражданите да съдействат на служителите ни при извършване на визуално отчитане.

Датата на отчитане може да разберете по три начина:

- като посетите раздел „График за отчитане“ в уебсайта ни на следния адрес: https://www.vik-ruse.com/prowerka-na-grafik;

- от съобщението за предстоящо отчитане, което отчетниците поставят предварително на видно място във Вашата сграда и

- чрез мобилното ни приложение ВиК-Русе, което може да изтеглите от Google Play.

В случай че нямате възможност да осигурите достъп до измервателния уред в деня на отчитане, може да подадете данни за потреблението си онлайн чрез раздел „Домакинства“, подраздел „Самоотчитане на водомер“ в уебсайта на „ВиК“ ООД – Русе на следния адрес: https://www.vik-ruse.com/domakinstva/samootchitane. Извършването на самоотчитане се допуска само ако водомерът Ви е изправен и пломбиран.

Самоотчитането чрез уебсайта на дружеството е възможно в деня, посочен в графика/съобщението за предстоящо отчитане, както и до 24 часа след обявената дата.

Възможността за подаване на показания по електронен път не елиминира задължението на потребителите да осигуряват достъп на отчетниците за извършване на визуално отчитане на водомера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    25
    общия водомер
    На 2-ри февруари да поздравим Шефа на ВиК Русе!
  • 13
    24
    Spermaman
    Айде сега часовете ви виновни. Слагайте по едно листче на вратата. Пускайте показанията в нета. Ако не виждаш, викни унуката или комшията да ти види водомера. Опции бол, акъл йок!
  • 14
    23
    Коректен абонат
    На три месеца ли ще плащаме? Тези които са свикнали да крадат вода и упорито не допускат инкасатор визуално да отчетат количествата, пак ли входа ще им плаща? А, кой ще контролира инкасаторите, които при разпределяне на количествата вода от общия водомер , съзнателно ощетяват даден абонат в полза на тарикати, които правят по 13 кубика, а инкасатора им зачислява по 1кубик ? Пример: имаме семейства с по 18 кубика индивидуален разход, на едното семейство слагат от общия водомер 9 кубика, а на другото семейство 0000000!!!!!................ Защо инкасаторите злоупотребяват? Защо домоуправител когато подаде на Вайбър показания със снимка на даден абонат и В и К връща потвърждение, че са отчели показанията, а при проверка се оказва, че не са. Това е отвратително и не етично. С какво право инкасаторите подменят показанията на абонати? Пример: на абоната водомера, реално показва 602 кубика, а Инкасатора отразява 557 кубика, а разликата я причислява на общия водомер на гърба на останалите живущи във входа. Омръзна ни да носим е на гръб и плащаме водата на разни тарикати, чиито техни роднини намърдали се по високите етажи на властта ги поощряват да живеят по - този не- почтен начин,и ни бъркат в джоба. Жалко, че ощетяват семейства с болни деца.
  • 25
    22
    Абонат на ВиК Русе:
    От февруари да спираме и да плащаме на ВиК Русе ли?
  • -11
    21
    11g
    da 11g 23g89g 1718g xx xaa sfqt
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари