Великотърновският апелативен съд постанови постоянен арест на полицая, обвинен в имотни измами

2
Той бе пуснат под "домашен арест"
Той бе пуснат под "домашен арест" Снимка: Прокуратура на РБ

Той бе пуснат под "домашен арест"

Великотърновският апелативен съд постанови постоянен арест на полицая, обвинен в имотни измами. 47-годишният инспектор от Районното управление в Две могили бе пуснат под "домашен арест". Наблюдаващият прокурор Радослав Градев заяви, че ще протестират мярката пред Апелативния съд във Велико Търново.

ВАС уважи протеста на прокуратурата, като отмени определението на Окръжен съд - Русе (с което е била взета мярка за неотклонение „Домашен арест“) и задържа под стража Д.Г., който е обвиняем за участие в организирана престъпна група за имотни измами по досъдебно производство на Окръжна прокуратура-Русе. Становището на Великотърновската апелативна прокуратура бе, че Д.Г. следва да бъде арестуван, съобщиха от държавното обвинение.

Д.Г., заедно с Д.В. и А.Д., са привлечени в качеството на обвиняеми за участие в организирана престъпна група; измами, реализирани от няколко лица, сговорили се предварително, при които са нанесени вреди в големи размери; укриване и унищожаване на чужди частни документи и използване на неистински официални документи.

Във връзка с разкритото престъпление, от Окръжна прокуратура-Русе бе даден брифинг, като бе съобщено, че групата е действала от ноември 2020 г. и е извършила пет имотни измами. След съставянето на неистински завещания, те са били представяни пред нотариуси, които са ги обявявали с протокол за обявяване на саморъчно завещание по реда на Закона за наследството. Лицата, в полза на които се „завещавало“, впоследствие продавали недвижимите имоти. Така те въвеждали в заблуждение добросъвестните купувачи, че са действителни собственици на въпросните имоти, а получените от продажбата парични средства разделяли помежду си.

С мярка за неотклонение „Задържане под стража“ остава и Д.В., след като Великотърновският апелативен съд в петък отказа да уважи молбата му за изменението ѝ в по-лека.

Третият обвиняем А.Т. също е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    092
    Всички, покровителствали осъществяването на подобни измами трябва да си понесат отговорността, независимо на какво обществено и професионално ниво са. Крайно време е да се вкара ред в държавата. Наистина проблемите с дилърите на дрога, контрабандата, делът на сивия сектор, кражбите на ДДС могат да секнат за месец при воля от държавата. Може България да стане пример в това отношение в региона и българина да има по- високо самочувствие и себеоценкка.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари