Великобритания и САЩ санкционират още руски олигарси и държавници

0
Британското правителство налага санкции на руския милиардер Алишер Усманов
Британското правителство налага санкции на руския милиардер Алишер Усманов Снимка: Getty Images

Британското правителство налага санкции на руския милиардер Алишер Усманов

Британското правителство обяви, че налага санкции на родения в Узбекистан руски милиардер Алишер Усманов и на бившия руски вицепремиер Игор Шувалов след нашествието на Русия в Украйна, предаде Франс прес.

"Налагането на санкции на Усманов и Шувалов е ясно послание, че ще ударим олигарси и лица, тясно свързани с режима на Путин и неговата варварска война. Няма да спрем дотук. Целта ни е да осакатим руската икономика и да спрем военната машина на Путин", заяви в писмено изявление министърката на външните работи Лиз Тръс.

Британското правителство замразява активите на двамата мъже, които са сред олигарсите с най-големи интереси в Обединеното кралство, и им налага забрана за пътуване.

Заедно с Усманов и Шугалов Обединеното кралство е наложило санкции на общо тринадесет руски олигарси и над 220 физически и юридически лица след нахлуването в Украйна.

Белият дом съобщи, че американското правителство налага санкции на редица руски олигарси за това, че продължават да подкрепят руския президент Владимир Путин дори след инвазията в Украйна, предаде ДПА.

"Тези лица и членовете на техните семейства ще бъдат отрязани от финансовата система на САЩ, активите им в САЩ ще бъдат замразени и няма да могат да се разпореждат с имуществото си", се казва в изявлението, като сред засегнатите се посочват Алишер Усманов и говорителят на Путин Дмитрий Песков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари