Великденско хоро ще се извие в Русе на 5 май

2
Празничната програма ще завърши с традиционната Великденска томбола
Празничната програма ще завърши с традиционната Великденска томбола Снимка: Община Русе / архив

Празничната програма ще завърши с традиционната Великденска томбола

На 5 май, навръх Великден, от 11:00 часа на пл. „Свобода“ ще се проведе традиционният празник Великденско хоро. Това е 33-тото издание на празника, организиран съвместно от община Русе и ФТТ „Найден Киров“.

На сцената пред сградата на общината ще излязат формациите на танцовия театър, ансамблите от Общинския детски център за култура и изкуство „Зорница“ и „Здравец“, а също така и ФТС „Зора“ при Общинския младежки дом. Тази година в програмата ще се включи и формация „Гайдарите“, която също ще допринесе за празничното настроение на русенци.

Освен песни, танци и музика от всички етнографски области, ще се проведат и различни игри с децата, традиционното преборване за най-здраво яйце „борец“, конкурси за най-красиво писано яйце и козунаци. Журито, което ще оценява писаните яйца в различни категории, е съставено от художниците Елена Великова и Красимира Йорданова. Победителите във всички конкурси ще получат награди от русенски фирми, осигурени от ФТТ „Найден Киров“, които ще зарадват най-много децата.

На празника ще се извие и Голямото Великденско хоро под съпровода на музикантите от танцовия театър.

Превърналата се в традиция за русенци Великденска томбола ще се проведе след края на програмата, като за нея са осигурени над 70 награди от русенски фирми, ресторанти, магазини. Сред най-апетитните са печено агне и 10 литра вино, осигурени от ресторант Good Food.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    До Балканеца
    Много вярно. А по Великден по телевизията пускаха след 23.30 рецитал на Том Джонс, барем го гледат и не отидат до църквата. Имаше и дежурни учители, които ходеха в църквата да видят дали има ученици там, да намалят поведениено им. а сега може би техните синове, дъщери и внуци сега са във властта отново, първи "хрпистияни4л Жалко и срамно!
  • 4
    3
    А за нас гражданите?
    Единия ден от едната страна на площада ще вие просташката "Бяла роза", на другия ден от другата страна просташката "Бяла роза"! Любителите да друсат "русенци" няма ли да са си по родните села по празниците, че да оставят града на мира от идиотското си патриотарство! А сега някой да каже оная простотия за "малка Виена"!
  • 5
    2
    Балканеца
    Естествено, че са атеисти. Може ли християнин да срине храм божи? Днешните другари началници в общината да са се отказали от партията, която събори Всех Святих? Да са се отрекли от нея? Не са, няма и да го направят. Това с религиозните неща е за пред простолюдието. И щом работи, няма причина да се променя.
  • 6
    1
    русенец
    А мажоретки ще има ли? Спонтанна манифестация ? Ако сте християни, то празнувайте по канона, ако сте атеисти - не се подигравайте с вярата на хората, които вярват. Аман от комунисти, които се опитват да се присламчат с тъпите си идеи към традициите !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари