Вдигат стипендии и заплати във ВУЗ-овете

0
Отпуснати са общо 40,7 милиона лева за висшето образование
Отпуснати са общо 40,7 милиона лева за висшето образование Снимка: БТА

Отпуснати са общо 40,7 милиона лева за висшето образование

Около 26 млн. лева от отпуснатите 40,7 млн. лева за държавните висши училища ще бъдат разходвани за увеличаване на заплатите на администрацията, за преодоляване на диспропорциите във възнагражденията и за стипендии, заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на финансите Людмила Петкова. По думите ѝ за преодоляване на различията в заплащането за някои категории от академичния състав са предвидени 5,8 млн. лева, а за стипендии – 7,5 млн. лева, предаде БТА.

Постановлението е изготвено и до понеделник на обяд ще бъде обявено на подпис, каза още Людмила Петкова.

Днешното решение за отпускане на допълнителни средства е взето в резултат на разговори между вицепремиера и финансов министър Людмила Петкова, министъра на образованието проф. Галин Цоков и представители на синдикатите, стана ясно на брифинг в Министерския съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Asan
    Няма никакво основание да се увеличават заплатите на ПРЕПРОДАВАТЕЛИТЕ във т.н. у нас висши училища. Напротив - сега е моментът да се реорганизира висшето образование. Защото кой оцелява в кризата - най-добрите, най-подготвените. А сега разни преписвачи, плагиати и пр. реват в един клас за пари. Трудно, почти невъзможно е да се променят нещата - местата са окупирани от роднини, кумове, съпруги, любовници. Никой няма да пусне кокала. ПС: Изводите на автора са на база нещата в т.н. Академия в Свищов, но тя идва ли е изключение.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари