Възрастна жена от Бяла стана жертва на телефонна измама

0
Била е подведена по схемата "помощ на полицията"
Била е подведена по схемата "помощ на полицията" Снимка: Thinkstock VioNet / архив

Възрастна жена от Бяла е станала жертва на телефонна измама

Вчера около 14 часа 86-годишната жена е получила обаждане на стационарен телефон от мъж, който се представил като полицай. Обаждащият се обяснил, че се провежда специализирана операция за залавянето на телефонни измамници, които полицията следи и поискал от нея да съдейства за задържането им. Тя се съгласила и той я инструктирал как да направи това. Поискал от нея да събере всички налични пари, които да предаде на човек изпратен на адреса й. Жената изпълнила указанията, като събрала към 1050 лева и 1670 долара, увила ги в алуминиево фолио, поставила ги в сак и около 16 часа ги предала на млад мъж пред входната врата на дома си.

Сигналът за извършеното престъпление е регистриран в РУ – Бяла, като по случая е започнато разследване в хода на образувано досъдебно производство по чл. 209, ал.1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари