Ваня Григорова и Мая Манолова отбелязаха 1 май в Кюстендил

7
Лидерите на “Солидарна България” представиха водача на листата на формацията
Лидерите на “Солидарна България” представиха водача на листата на формацията Снимка: Изправи се.БГ

Лидерите на “Солидарна България” представиха водача на листата на формацията

Лидерите на обединението “Солидарна БългарияВаня Григорова и Мая Манолова почетоха Деня на труда в град Кюстендил. Двете поеха ангажимент да бъдат гласът на работещите хора в следващото Народно събрание, да се преборят за необлагаем минимум, таван на надценките на храните, таван на банковите такси, облагане на свръхпечалбите на големите корпорации, борба с монополите и др.

Ваня Григорова категорично разкритикува решението на депутатите да опростят плащането на първия болничен ден на един работещ човек от работодателите, съобщават от партията.

Преди няколко години работодателите се опитаха да отменят първите три дни болнични, които покриват. Тогава спряхме това безобразие, но сега, тази година, с Държавния бюджет за 2024 г. на работодателите беше опростен единият ден от тези три. Това означава, че този ден се поема от нашите осигуровки”, заяви Григорова.

Председателят на “Солидарна България” добави, че никой не е казал, че давайки средства за този първи болничен ден, всъщност партиите в парламента са позволили да се замрази майчинството на нива от 780 лв., въпреки че минималната работна заплата е вече 933 лв.

Припомняме, че преди 2021 г. втората година от майчинството беше стигнало до половината от минималната работна заплата, но по предложение на парламентарната група на “Изправи се.БГ”, то беше увеличено до размера на минималната заплата.

Григорова, беше категорична, че това е поредното доказателство за това защо представителите на работещите хора трябва да са в парламента и да бдят за всички безобразия, които се готвят на българските граждани и които са подплатени от лобистите на бизнеса, така че работниците да са тези, плащащи цената на всички кризи - на Ковид кризата, на енергийната криза.

Всичко това е част от нашата платформа. Ние ще бъдем тези, които в Народното събрание да бранят интересите на работещите и ще спираме всички тези безобразия още при източника. Нашата цел е спирането на източването на средства от осигурителната система към паразитни структури, както в момента това се случва и продължава да се задълбочава” - добави председателят на обединението.

Мая Манолова припомни, че Денят на труда е и празник на “Изправи се България”, защото преди 2 години на тази дата са учредили политическата си формацията.

Започваме от 1 май, защото сред основните ни каузи са правата на работещите хора и справедливото им възнаграждение. Защитата на 700 хил. работещи бедни за нас е пред скоби, защото това са хора, които не просто не могат да си позволят Великденската трапеза, а търпят лишения заради ниското възнаграждение. Минималната работна заплата е 933 лв., но те реално получават по 700 лв. чисти пари. Така че една от нашите основни каузи е МРЗ да гони издръжката на живот, както и въвеждането на необлагаем минимум”, заяви Манолова.

Тя подчерта, че битката срещу монополите е основна кауза на “Солидарна България” и обеща, че в следващия парламент обединението ще направи така, че да се облагат свръхпечалбите на големите корпорации, на банките, увеличили печалбите си над два пъти в рамките на две години, на търговските вериги, увеличили ги със 70%, на телекомите, които с незаконното увеличение на таксите си също повишиха печалбите си със 70%, на енергийните дружества и на оръжейните търговци. От формацията предлагат събраните средства от това да бъдат вложени във фонд “Солидарност”, който да подкрепя уязвимите групи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Йордан
    ТАЯ РУСАТА КОЯ Е
  • -1
    3
    ПЕНЧО
    ЦИГАНЕТА ШИБАНИ ДА ГО ДУХАТ
  • 2
    2
    Следващите, моля ...
    Три сливи не одрусани.
  • -2
    1
    11g24g 9okto
    Eee maq ze sako zem sfeta do3 sytri mina98g11g24 maistore bokaite🤪😶‍🌫️💩🌑🌑🪴🪴😶‍🌫️🌾🥎💐🥅🥅🤳🙏🏔️😇🤡🤳🌿⚡🌿🤳🤳🤳😘😙😀😁🤣😍😘😗🌚🌚🌚🤓🤓🫣🫣🫣🫣🤪🤪😕🙁☹️😤😤😤🧐😓😓😓💩💩💩💩💀👻💀☠️🌚😇😇😇😇☠️💀☠️☠️💀👽👽👽🌿🌷🌑🔪🛸🛸🛸🛸🤤🤤🤤🤤🙃🙃🙃🙃😚😙😙🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари