Валежите продължават и през новата седмица

0
Седмична прогноза за 20 - 25 април
Седмична прогноза за 20 - 25 април

Седмична прогноза за 20 - 25 април

В събота валежите ще продължат, интензивни и значителни по количество ще са в Източна България, там североизточният вятър по-късно през деня ще се обърне от север-северозапад. Минималните температури ще са от 3°-4° в отделни котловини в Югозападна България до 11°-12° в източните райони.

До сутринта в неделя валежите в повечето райони за кратко ще спрат, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, вятърът ще се ориентира от юг-югоизток. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса. Още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, ще прегърми; в Югозападна България има повишена вероятност явленията да са по-интензивни, съобщи дежурният синоптик Анастасия Стойчева от НИМХ.

НИМХ

В понеделник ще бъде ветровито, вятърът ще е северозападен. Ще има променлива облачност, само на отделни места, главно в планините и планинските райони, ще превали краткотраен дъжд. Сутрешните температури ще са без особена промяна, дневните ще достигнат 18°-23°.

Във вторник от югозапад ще започнат нови валежи, които бързо ще обхванат страната. Има повишена вероятност, главно в западната половина от страната, да са интензивни и значителни по количество. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, в Източна България и ще се усили. Сутрешните температури ще са по-високи, но дневните ще се понижат с 3 до 5 градуса.

В сряда и четвъртък въздушната маса ще остане неустойчива. Ще има и разкъсвания на облачността, повече през първия ден, когато ще се затопли. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, главно в Западна и Централна България, са възможни и интензивни явления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари