Ваксинациите на бременни жени срещу коклюш в Русе започват на 13 май

0
Според пулмолога д-р Елица Василева, е добре всички бременни жени, които отговарят на условията, да се имунизират срещу коклюш, като по този начин предпазват и плода
Според пулмолога д-р Елица Василева, е добре всички бременни жени, които отговарят на условията, да се имунизират срещу коклюш, като по този начин предпазват и плода Видео: КИС 13

Жените трябва да си запишат предварително час

От понеделник бременни жени в Русе могат да се имунизират безплатно срещу коклюш.

Ваксинацията е препоръчителна и е част от въведените противоепидемични мерки, които ще продължат до 31 юли в цялата страна.

Временният имунизационен пункт се намира в Университетска болница "Медика". Той ще работи всеки ден от 13:00 до 17:00 часа с предварително записване.

Според пулмолога д-р Елица Василева, е добре всички бременни жени, които отговарят на условията, да се имунизират срещу коклюш, като по този начин предпазват и плода, предаде телевизия КИС 13.

Припомняме, че бе извършена и актуализация на задължителния имунизационен календар, според който бебетата ще бъдат ваксинирани при навършване на 6-седмична възраст.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    баф мааму
    ако спрат гугъла, отиде ви и средното и виШо образование!
  • 2
    3
    Антиваксър до 2:
    Със сигурност майка ти не е била ваксинирана против глупост, щом е забременяла и родила такава тъпа путка като теб!
  • -3
    2
    а някой
    иска ли ти „компетентното“ мнение?!? В дървото или в даша го получи това медицинско образование?!?
  • 5
    1
    Първо помислете
    Давай народее юруш на ваксините, че не останаха. Защо това ми звучи като началото на агитацията за ковид "ваксините" ? И като казах ковид "ваксините", защо никой не каза след края на пандемията колко ваксинирани се преселиха в един по-добър свят и от какво ни "пазеха" те ? Питам, защото познавам хора, които се ваксинираха и вече не са между живите. Нали уж за това беше тази "ваксинация". Сред време излязоха и казаха, че те не предпазвали от разболяване, а чрез тях хората щели по-леко да карат заразяването. Толкова леко го изкараха, че попа ги опя. Та сега и с тази истерия за коклюш. Усещат се напъните за ваксинацията на бебета представяте ли си? Бебета, чиято имунна система още е на никъде те ще ги ваксинират. Стигнаха и до там, че предлагат на бременните жени да ваксинират. Явно на тази държава хора не им трябват. Аз изказвам само едно скромно мнение от направено наблюдение във времето, а всеки е свободен сам да избере, какво да направи със своя живот и този на детето си.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари