В Русе представиха най-старата монголска книга „Тайната история на монголите“

0

Специален гост бе посланикът на страната Лхагвасурен Саянаа

Най-старото известно монголско литературно произведение “Тайната история на монголите“ бе представено в Русе. Четвъртото издание на книгата е с превод на проф. Александър Федотов.

Специален гост на събитието бе Н.Пр. Лхагвасурен Саянаа, посланик на Монголия в България.

Гордея се със съгражданите си, които в годините поддържат трайни връзки с Монголската държава“, каза кметът Пенчо Милков, обръщайки се към домакините на събитието доц. д-р Кирил Панайотов и почетния консул на Монголия в Русе хонор. проф. д-р Камен Милков.

Приветствие по повод представянето на книгата отправи и областният управител Анатоли Станев. Управителят на лечебни заведения „Медика“ доц. Панайотов е и един от основните дарители за преиздаването на „Тайната история на монголите”. Лечебното заведение е свързано трайно с монголската държава заради тристранното сътрудничество между “Медика”, Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Медицинския традиционен университет в Улан Батор.

Тайната история на монголите“ бе представена от Снежана Тодорова, съпруга на проф. Александър Федотов. Книгата проследява живота на Чингис хан и първите години на Монголската империя, която през 13-14 в. се утвърждава като най-голямата сухопътна империя, дала началото на 36 съвременни държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    Тред
    Ей няма управия Става въпрос за култура.ама Медика пак виновна я вижте малоумника Ванката със сина си в Канев че и частен кабинет имал татковия.Ужас Да си ходят и двамата а не Ванката на бариерата да е пак някой.
  • 3
    3
    Читател
    А кога ще излезе книга за историята за създаването на лечебни заведения Медика? Предлагам, че ще бъде интересна за много читатели.
  • -1
    2
    до 1
    Познай откъде! Не знам нали имаш нет и гугъл, но ако случайно имаш копирай и провери. 25 кинта е.
  • -1
    1
    въпрос
    Къде ще можем да закупим книгата?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари