В никакъв случай не комбинирайте тези храни и напитки

0
Експерти казват, че някои от комбинациите на храни трябва да избягваме
Експерти казват, че някои от комбинациите на храни трябва да избягваме

Експерти казват, че някои от комбинациите на храни, които ежедневно консумиране в съчетание, всъщност изобщо не са полезни и трябва да избягваме комбинирането им.
Алкохол с диетична кола

Захарта в колата се абсорбира бързо от червата, което води и до по-бързата абсорбция на алкохола, който пиете заедно с колата. Това увеличава количеството на алкохол в кръвта, заради което човек се напива по-бързо, а махмурлукът след това е по-тежък.

Подобен е и резултатът при съчетанието на алкохол с други напитки, които съдържат високи нива на захар.

Алкохолът, който се консумира заедно с газирана напитка, се абсорбира за около 15 минути, а алкохолът, които се консумира с плодов сок – за 21 минути.

Повечето експерти съветват да пиете алкохола заедно с вода или лед, защото това ще намали обезводняването, до което водят алкохолните напитки.

Освен това, за да не страдате от махмурлук на другата сутрин, е препоръчително да пиете алкохолните питиета бавно.
Бира с фъстъци

Във фъстъците има високи количества на витамините B, E и D, както и минералите натрий, калий, калций, желязо и други, които са много полезни за организма. В комбинация с бира обаче всички тези полезни свойства на фъстъците изчезват. Другите видове алкохол също унищожават полезните витамини и минерали във фъстъка.

Най-подходящите мезета за бира са картофена салата, кюфтета, кебапчета, луканка, пастърма, пуканки, солети, шишчета и пържоли на скара.

Киви с мляко

Консумацията на кивито с прясно или кисело мляко също не е препоръчителна, макар че поотделно двата продукта са много полезни.

Много хора си приготвят шейкове с киви и прясно или кисело мляко, смятайки го за много здравословна комбинация, но това не е така, защото полезните ензими на кивито се разграждат от млякото.

Освен това от комбинацията между киви и мляко ще се получи продукт с много горчив и неприятен вкус.

Експертите съветват да си приготвяте шейкове с мляко и плодове като ягоди и боровинки например, които ще са много по-полезни за вашия организъм.

Източник: Поглед
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари