Условни присъди за докторите, уморили Габи

0
Гери издъхва на операционната маса 15 дни, след като е оперирана от сливици
Гери издъхва на операционната маса 15 дни, след като е оперирана от сливици

6-месечни условни присъди получиха д-р Юлиан Рангачев и д-р Иглика Станчева заради смъртта на 4-годишната Гергана Йорданова, която почина след операция на сливиците на 23 декември 2010 г. в столична болница.

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди наказанията, наложени по-рано от апелативни съдии. В сила остава и оправдателната присъда за д-р Иван Табаков, съобщи адвокат, предаде 24 часа

ВКС обаче е върнал за ново разглеждане делото по отношение на д-р Михаил Маджунов. Първоначално той бе осъден на 2 г. и половина условно, но после делото срещу него бе прекратено.

Софийският апелативен съд отмени присъдата, като се позова на тълкувателно решение на ВКС №3 от 22.12.2015 г. Мотивът бе, че срещу Маджунов имало и административно дело и той не можело да бъде съден 2 пъти за едно нещо.

Върховният касационен съд обаче е преценил, че тълкувателното решение не е приложено правилно. На родителите на детето - Пламен и Анна, трябва да се изплати обезщетение за морални вреди от 100 000 лв. Бащата и майката имат и друго дете - Андрей.

“Майката на Гери е удовлетворена, че има осъдени и ще се води ново разследване за Маджунов", каза адвокатът ѝ Слави Димитров.

След операция на сливиците в болница "Царица Йоанна" (ИСУЛ) в София момиченцето дни наред гълта кръв, стичаща се от раната в гърлото и я повръща. 15 дни след махането на сливиците лекарите правят опит да го спасят, но напразно. Не успяват да прелеят кръв, не е ясна кръвната група и е загубено ценно време.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари