Урсула фон дер Лайен може да се раздели с още един еврокомисар

0
Франс Тимерманс обяви, че може да се върне в нидерландската политика
Франс Тимерманс обяви, че може да се върне в нидерландската политика Снимка: dpa / Philipp von Ditfurth

Франс Тимерманс обяви, че може да се върне в нидерландската политика

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен може да се окаже, че трябва да търси заместник на още един еврокомисар след напускането на Мария Габриел.

Вицепрезидентът и еврокомисар Франс Тимерманс хвърли бомбата на пресконференция и обяви, че може да се върне в нидерландската политика за изборите през ноември, съобщи местният канал Ер Те Ел, цитиран от Нова телевизия.

Партията на Тимерманс PvdA през тази седмица ще направи сондажи за коалиция със зелените от GroenLinks и да се явят с обща кандидатура през есента. Самият Тимерманс не отрече, но не се впусна в детайли, тъй като искал решението да бъде взето от двете партии и по никакъв начин не иска влияе.

В случай че двете партии се спрат на неговата кандидатура, мандатът на Тимерманс ще трябва да бъде завършен от друг еврокомисар. Попитан дали има интерес към вота в Нидерландия, той не отрече.

Моята партия и GroenLinks провеждат референдум, на който членовете на формацията могат да решат дали искат обща листа и програма. Всичко, което ще кажа за това, сега нарушава този процес. Сега зависи от членовете на двете партии да дадат своето мнение и тогава всеки може да реши какво ще се случи по-нататък”, отговаря лаконично на журналистическо питане Тимерманс.

До предсрочните избори в Нидерландия през ноември се стигна, след като премиерът Марк Рюте подаде оставка заради неразбирателство със своите коалиционни партньори по отношение на миграционната политика. Впоследствие той обяви, че след изборите се оттегля от политическата сцена. До избора на нов премиер и кабинет Рюте ще изпълнява функцията на министър-председател в оставка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    11 89 we...
    Mi zelgys🔪🔪🏞️🏞️⚡🔥🥢🥢⚡☔☔🏝️🍗💃🚣🚣🚣🚣
  • 3
    1
    М-хм!
    Тая трябва да бъде разделена от главата си!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари