Урсула фон дер Лайен: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

3
Изходът от войната в Украйна ще предопредели нашето бъдеще
Изходът от войната в Украйна ще предопредели нашето бъдеще Снимка: АП / БТА

Изходът от войната в Украйна ще предопредели нашето бъдеще

Изходът от войната в Украйна ще предопредели нашето бъдеще, предупреди днес председателката на Европейската комисия Урсуала фон дер Лайен.

В реч, която произнесе на тържествено пленарно заседание на Европейския парламент в Страсбург, посветено на най-голямото разширяване на ЕС в историята – с 10, предимно бивши комунистически страни от източната част на континента – тя определи Русия като "екзистенциална заплаха" за Европа.

"Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата", подчерта Фон дер Лайен. Затова тя призова за продължаване на помощта за Украйна. "Руският президент Владимир Путин разбира само от сила", аргументира се председателката на Европейската комисия.

"Путин смяташе, че Европа няма да помогне на Европа, но сбърка. Той смяташе, че Конгресът на САЩ няма да гласува за отпускане на нова помощ на Украйна, но сбърка", изрази задоволство Фон дер Лайен.

Тя изтъкна, че Украйна е направила своя европейски избор, а ЕС е направил своя избор да приеме един ден страната за свой член.

Фон дер Лайен обърна внимание на ключовата роля, която играят присъединилите се през 2004 г. към Европейския съюз държави за подпомагането на нападнатата от Русия страна.

"Да живее Европа!", каза в заключение председателката на Европейската комисия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    8
    до 6
    Но защо не каза края на историята с Наполион? Руската войска под ръководство на Кутузов изпрати Наполион до Париж, след това съветската армия посети Хитлер в бункера му и той от голямата радост взе че се самоуби. Историята трябва да се помни а не да пре пренаписва
  • 7
    7
    фена на Путин
    Едва ли тази радикално озлобена персона е наясно, какво "смята" Путин. Досега Путин ви прееба във всяка сметка, която смятахте. Във абсолютно всяка една. Планетата не може да се развива и оцелява без Русия, невъзможно е. Там е заключен огромният ресурс за оцеляването и развитието на човечеството, и Русия никога няма да се раздели с него, както разчита западът, да го заграби. С украйна е свършено. А ЕС не е същият от момента в който започна да краде чужди пари, имоти и да заглушава поголовно различна от неговата "информация".
  • -20
    6
    Иван Петров
    Тая Урсула фон дер Лайен нещо се е объркала. Русия не може да спечели тая война дори и Европа да не се намеси на страната на Украйна. Русия може да завладее територията но не може да управлява защото е прогнила държава. На времето същото се получи с Наполеон който спечели войната, влезе в Москва, но не можа да създаде управление на Русия под диктата на френския военноначалник. Провалът му в създаване на нов нов ред в Русия направи присъствието му в Русия безпредметно и той се изтегли.
  • 18
    5
    Моя милост
    Тая не е със всичкия си акъл. Разсъждава като дете от детска градина. Те всички политици са еднакви. Нямат връзка с реалността.
  • 24
    4
    Читател
    Съпругът на тази лисица,e засмукал милиони от медикаменти по време на Ковид епидемията,но комшийка Лаура Кьовеш реши,че това не е от нейния ресор. Голямата тиня и дълбоката корупция,тръгват от столицата на ЕС,Брюксел.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари