Уорън Бъфет сравни изкуственият интелект с ядрените оръжия

0
Бъфет сподели личен случай за среща с генериран от изкуствен интелект образ, приличащ на самия него, което демонстрира способността на технологията да заблуждава
Бъфет сподели личен случай за среща с генериран от изкуствен интелект образ, приличащ на самия него, което демонстрира способността на технологията да заблуждава Снимка: Warren Buffètt / Facebook

Бъфет сподели личен случай за среща с генериран от изкуствен интелект образ, приличащ на самия него, което демонстрира способността на технологията да заблуждава

По време на годишната среща на акционерите на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет засегна различни теми - от изкуствения интелект (AI) до плановете за наследяване и намаления дял на компанията в Apple, информира CryptoDnes.bg.

Бъфет зае предпазлива позиция по отношение на изкуствения интелект, като сравни технологията отново с появата на ядрените оръжия и предупреди за потенциала за измами.

Бъфет, който призна, че не е добре запознат с AI, сподели личен случай за среща с генериран от изкуствен интелект образ, приличащ на самия него, което демонстрира способността на технологията да заблуждава.

Правейки паралели с развитието на ядрените оръжия, Бъфет оприличи появата на AI на могъщ джин, пуснат от бутилката си, като изрази опасения за потенциалните последици:"А този джин напоследък върши ужасни неща. И силата на този [джин адски ме плаши]. А от друга страна, не знам как да върна джина обратно в бутилката."

Освен това Бъфет, който е гласовит критик на Биткойн, отново изрази скептицизма си към криптовалутата.

Твърдейки, че не разбира нищо за AI, той сподели виждането си, че технологията има огромен потенциал, както за добро, така и за вреда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари