Украинци във Велико Търново: Измамиха ни, пратиха ни сред мухъл в гората!

4

Анна и Маргарита от Харков твърдят, че са ги измамили с преместването

Изпратиха 20 украински бежанци от черноморските бази във Варна в порутена туристическа спалня на "Ученически отдих и спорт" на хълма Света гора във Велико Търново. Хората не знаели къде ги карат и при вида на сградата и условията в нея отказали да бъдат настанени. Бежанците бяха свалени от влака на гарата в Горна Оряховица и с автобус от БДЖ ги откарали до туристическата спалня в гората край Търново. Украинките изпаднали в ужас и отказали да останат там. Не подписали обаче и декларации, които освобождават държавата от ангажимент.

"Измамиха ни, откараха ни в друг хотел не в този, за който говорихме. От Варна ни настаниха в автобус, казаха че ни карат в хотел "Света гора". А ни откараха в една туристическа спалня, там плесен и мухъл навсякъде. С деца да се живее там е невъзможно. Отказахме да слезем от автобуса", обясни пред репортер на "24 часа" Анна от Харков.

"Докараха ни на място, непригодно за живеене, защото там има гъбички и плесен и условията са изключително лоши. Във Варна ни казаха, че ще ни преместят в друг хотел във Велико Търново. Ще осигурим ветеринар- за животните, ще има магазин, откъдето ще може да пазарувате, нищо такова", обяснява Надежда.

От БДЖ потърсили съдействие от областната управа в Търново за друг подслон за бягащите от войната. Така ръководителят на областния щаб и зам.-областен управител Соня Будева уредила да ги приемат в хотел в Горна Оряховица.

"Имаме останали 25 човека от предишната група бежанци, сега приемаме и тези 20, но след 31 май кандидатстваме само за програмата за нощувка, тъй като физически няма как за 5 лв. да направим закуска обяд и вечеря. Ако някой може да направи за 5 лв. пълен храноден, моля да му стиснем ръката", каза управителката Елица Гавазова.

"Обещаха ни храна в течение на три месеца, а тук ни казват, че ще получим храна само за два дни. Ние нямаме нищо, не можем да работим, разбирате ли. За два дни и после не знаем на къде, трябва обратно към Украйна", в безпътица е Маргарита Нуждова, също от Харков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    18
    Гого петров
    Ами ходете си при вашите фашисти за какво дойдохте само да се оплаквате и да ви храним за нас няма ама да ви дадем на вас
  • 1
    17
    Боклуци
    Аз всяка събота и неделя си почивам на Света гора, а на тия мърши не им харесвало!!! Какво не Ви харесва на Велико Търново, бе, нещастници! Да се оплачат на Кирето - да ги настани у тях!
  • 8
    16
    Teo
    При Путин няма мухъл.. на първа линия хаха 👍
  • -2
    15
    Eli H
    Мизерията е повсеместна. Така отидох със семейството си да летувам на бунгала. Вместо предвидените 10дена си тръгнахме на третия ден. Смрад на мухъл и клозет, закован прозорец и от 70-те години нищо не е ремонтирано. Смрад и ад. Разбирам ги хората.
  • 6
    14
    Spermaman
    Още не слезли от автобуса, и вече знаят че има мухъл. Единствените мухали сте вие у$раинци у$рани. Дано Велика Русия ви прегази това лято, та да ходите да се молите в германия за коричка брецел.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари