Украинци получиха пакети с продукти за подкрепа в Русе

1
Някои от получателите се отказваха от част от продуктите, за да има за други хора в нужда
Някои от получателите се отказваха от част от продуктите, за да има за други хора в нужда

Някои от получателите се отказваха от част от продуктите, за да има за други хора в нужда

Десетки украински семейства, настанени в Русе, получиха от Каритас пакети с продукти за подкрепа. В продължение на няколко дни доброволците на Каритас от Хуманитарния център на ул. „Богдан войвода“ 3 разпределяха комплектите сред нуждаещите се хора - майки с деца, баби, пенсионирани възрастни хора, намерили убежище в Русе от ужаса на войната. Пакетите съдържаха разнообразни хранителни и нехранителни стоки: брашно, олио, консерви, перилни и почистващи препарати.

Някои от получателите се отказваха от част от продуктите, за да има за други хора в нужда. „Благодарим на вас, на България, на Каритас- това са най-честите отзиви на хората от Украйна, дошли да получат пакетите с помощи.

Акцията стана възможна, благодарение на фондация „За доброто“, която закупи продуктите на обща стойност 3260 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    5
    до 4
    Булгаристан е нещото, в което такива като теб превърнаха България, бе амсалак! Учи турски и цигански, защото както върви скоро българският няма да ти трябва. Ей на, южен Булгаристан наполовина става македонски и наполовина турски. Северен булгаристан - тоже. Поне "тоже" знаеш ли какво значи?
  • -15
    4
    до предния дебил
    По-голям дебил от тоя наричащ родината си булгаристан няма. и ква е тая дума амсалак, некав миризлив мангал ли си ?
  • 13
    3
    до 2
    И какво героично има в мъже, които се крият тук докато сънародниците им се бият, бе амсалак? И да ми кажеш защо в европейските страни нещо започнаха да гонят храбрите украинци, че им писна от проявите им на героизъм. Вместо да поставяш транспИранти, да вземеш да отидеш да мреш в Украйна, че и без теб има достатъчно много дебили в Булгаристан.
  • -13
    2
    До 123
    Слава на Украйна! Слава на героичните мъже, жени и деца. Кажи си адреса да дойда да сложа един голям транспирант
  • 9
    1
    123
    само да видя една маймуна с жълто-син флаг по улиците да крещи и веднага я нападам с юмруци. те разбират само такива сигнали, за да се усетят, че са минали границата. затова Владимир ги третира така.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари