Украинци напуснаха държавна база във Велико Търново

0

Украински бежанци, които преди два дни са били пренасочени от Варна към държавна база във Велико Търново, се оплакаха от лоши условия в нея

Още при пристигането си на място групата от 20 човека отказала да се настани, защото по думите им държавната база не е годна за живеене.

Групата е преместена в хотел в Горна Оряховица.

"Изцяло процесът на преместване на украинските граждани от областите Варна и Бургас във вътрешността на страната става централизирано през Националния контактен център и Националния оперативен щаб. Няма хаос, хората бяха извозени с влак до Горна Оряховица, след което бяха транспортирани с автобус", заяви в "Денят започва" доц. д-р Соня Будева, заместник-областен управител на Велико Търново.

"Базата се използва, летуват ученици, това е база за ученически отдих и спорт към Министерството на образованието", допълни Иван Вачев, домакин на УОС "Света гора".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Anonymous
    Those rooms look good. But those pictures tell nothing about temperatures
  • 4
    4
    111111
    Тия незнаят какъв искат уж живели в мазетата без хляб и вода а на това викат негодно я марш в Украйна Ко искат хайвер джакузи шампанско и аз искам ама няма бачкам и едва вържа двата края а те на почивка не бягат от войната а са дошли на почивка .Незнаели къде отиват а като тръгвахте от Украйна знаехте ли къде отивате май знаехте и тур .операторите ви докарват на безплатна почивка
  • 19
    3
    colibri
    Значи за бълг. ученици базата е подходяща, но за укр. граждани е недостойна. Да, разбирам,че не е 4,5 * хотел. Извинете ме,но до центъра на В.Търново са около 10-15 мин. След като са недоволни- във В.Търново има различни категории хотели- да си платят за луксозни условия с лични средства.
  • 19
    2
    Народа
    Малко им е боят от Русия и ебане трябва да се научат какво е нищета! Тея курви са разглезени аайдее в УСРАЙНА БОКЛУЦИ!!!
  • 24
    1
    Човек със собствено мнение
    Прекалено голямо внимание им се обръща на украинците и държавата ни гледа да им угоди по всякакъв начин. Поне от снимките, които са публикувани лично на мен не ми изгледат на "не годни за живеене". Те какво искат - вана или джакузи? Не стига, че държавата ни ги прие и те не дават дори и стотинка за нощувка и храна, а са и с големи претенции!!! Не е ли крайно време държавата ни да им покаже обратният път към Украiна???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари