Удостоиха Илия Сяров със званието "Почетен гражданин на Русе"

4

Почетното звание се дава традиционно на празника на града 6 май

Съгласно Решение №9186, прието с Протокол №7 на Общински съвет - Русе от 28 март 2024 г., Илия Сяров бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Русе“ на тържествена церемония, която се проведе в Заседателната зала на Община Русе. Наградата му бе връчена от председателя на Общински съвет - Русе акад. Христо Белоев и от кмета на Община Русе Пенчо Милков.

Почетното звание се дава традиционно на празника на града 6 май, а тази година вниманието е насочено към треньора по бокс Илия Сяров, като решението беше подкрепено единодушно от Общински съвет - Русе.

Г-н Сяров е основател на създадения през 1993 г. Боксов клуб „Русе“ и от основаването му до настоящия момент е негов изпълнителен директор. Спортният клуб трупа успех след успех, като той се дължи на дългогодишна, професионална и всеотдайна работа на неговия колектив, измежду които са състезатели, треньори, спонсори и Управителен съвет. Към момента в клуба работят четирима треньори, които се отличават с висок професионализъм и спортно майсторство. В школата тренират деца от 10 – 18 години (момичета и момчета), както и мъже и жени над 18 годишна възраст.

Първият медал на негов състезател от голямо състезание е през 1996 г. на Световно първенство по бокс за юноши в далечна Куба, когато в категория 67 кг. неговият син - Павел Сяров, заема II-ро място.

През годините спечелените отличия са много, между които от световни първенства, европейски първенства за жени и мъже, европейски първенства за юноши и девойки, европейски първенства на Европейски съюз и много, много медали.

На тържественото заседание присъстваха семейството на г-н Сяров, ръководството на Община Русе, общински съветници и представители на медиите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -12
    6
    Ciao per favore
    Ciao per favore È il nostro lavoro, il nostro lavoro, il nostro lavoro, il nostro lavoro...
  • -15
    5
    Giovanni Falconee
    Bellissima foto sulla storia della città di Rousse.
  • -14
    4
    Generale Dalla Chiesa
    Benvenuto a Palermo, Sicilia.
  • 20
    3
    Бих Казал
    Бих казал че и лицето зад кмета е виден наш и уважаван гражданин,защо се крие на снимката зад кмета? Редно е и той да стане почетен гражданин на Русе.Все пак има заслуги човека големи към града за неговото развитие и напредък.Това е от обществен интерес.Поканете го на работа в ОД-МВР-Русе.Имаме нужда от почтенни фигури на деня с авторитет и уважение за благото на Русе.Да живей България.
  • 22
    2
    Фен
    Боклуцииииии долни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари