Учителският синдикат поиска отстраняването на директора на ОУ "Иван Вазов" в Русе

8
Документирани са всички нарушения, които са установени при над 30 проверки на МОН и РУО
Документирани са всички нарушения, които са установени при над 30 проверки на МОН и РУО

Документирани са всички нарушения, които са установени при над 30 проверки на МОН и РУО

След като в понеделник два от синдикатите в училище "Иван Вазов" в Русе подкрепиха директора Теодора Йорданова, днес с позиция излязоха и от общинската организация на Синдиката на българските учители, съобщи КИС 13.

Оттам смятат, че има много основания за отстраняването на директора, което според тях е единственият начин да се намали напрежението сред педагогическия персонал и да се подобри обстановката в училището.

Надлежно са документирани всички административни нарушения, които са установени при над 30 проверки на МОН и Регионалното управление на образованието.

"Учителите, които са членове на СБУ в Иван Вазов, обвинявани, че са упражнявали психически тормоз над останалите, са правили всичко възможно да помогнат на директора, за да се подобри обстановката в училището", заяви председателят на СБУ - Русе Пламен Атанасов, цитиран от КИС 13.

От Съюза на българските учители коментираха и последния случай, при който художникът и учител по изобразително изкуство в училището Валентин Георгиев заведе дело за заличен стенопис без негово разрешение. Затова от СБУ смятат, че има едно единствено решение на създалата се ситуация.

Припомняме, че от другите два синдиката в училището заявиха твърдата си подкрепа за директора, като обявиха, че ако се наложи ще предприемат и протестни действия в нейна защита.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    6
    darkaveng
    Въпросът е изключително прост - може ли директор да е председател на синдикална организация? И който го е допуснал, защо не е при Бай Ставри?
  • 12
    5
    daskal
    Много синдикат, много нещо!
  • 1
    4
    Любопитен
    До реалист: А кой е този Валентин?
  • 13
    3
    ivan ivanov
    Тая Мърда Директорката е уникален търтей. Лично аз и колеги сме отправяли няколко пъти искания да направим ремонт с лични средства на спортните площадки в двора ,тази жена започна да се крие и да се прави на болна само и само да не свършим нещо !
  • -8
    2
    grozno
    Как се увълчили и тия, мале мале, вече куцо кьораво и сакато се изказва по темата ! Дръжте се, г-жо Директор и им съборете кочината на всичките лизачи дребни душици !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари