Учители бедстват над 24 часа по републиканската пътна мрежа

2

Няма връзка със спешния телефон 112 и АПИ. Разчистването на пътя остава в ръцете на педагозите

Вече втори ден учители от русенското Основно училище „Ангел Кънчев“ не могат да се придвижат до родния град от к.к Златни пясъци.

След обучение за повишаване на квалификацията педагозите бедстват два дни без храна и вода при минусови температури.

Направени са многократни опити за връзка със спешния телефон 112 и АПИ, но решение няма. Разчистването на пътя остава в ръцете на педагозите, директора и зам.-директора на училището.

След първата критична точка – леденият капан в гр. Търговище, последва и втора такава - пътят между с. Лом Черковна и с. Копривец, където в продължение на 3 часа липсва организация на движението и адекватни мерки от страна на отговорните институции. Служителите на АПИ, които са на терен, съобщиха, че не разполагат с лопати и гребла, с които да уширят пътя. С напредването на времето следва поредната ледена нощ и неяснота как и кога учителите ще могат да се приберат по домовете си.

Последна надежда за разрешаване на патовата ситуация са медиите, които публично да оповестят за бездействието на българските институции и така да ги провокират да си свършват работата и съответно да понесат отговорност за несвършената такава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    До 6
    Да не би да зависи от учителите къде се провеждат тези обучения, олигофрене ? Липсата на връзка със 112 и неадекватността на АПИ са поредното доказателство колко некадърна и неадекватна е лайняната сглобка на ДеБелян ПеПеевски!
  • 9
    6
    педагог
    А може би ако бяхте направили този семинар на територията на град Русе нямаше да Ви се случат случки , които не искате. Но Вие си знаете. PS - По принцип лакомията ще затрие човешкия род, не друго.
  • -3
    5
    18- година
    Пак така беше! ЕС и НАТО ша ва извадят! Па като почне ПРЕХОДА, бягайте канцеларий, че ида!
  • 6
    4
    Петя
    Злобата, злобата ще ни затрие като нация, няма да е друго. И безхаберието, и безчовечността... хиляди българи бяха блокирани в последните два дни, защото валя сняг няколко часа посред зима.
  • 6
    3
    ....
    Може би пътя минава от там защото цяла разградска област беше затворена последните Х часа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари