Ученици от Русе ще получават стипендия за космическия лагер в Турция

4
Space Camp Turkey е учебно-тренировъчен център за ученици, посветен на космическите науки и изследвания, намиращ се в гр. Измир
Space Camp Turkey е учебно-тренировъчен център за ученици, посветен на космическите науки и изследвания, намиращ се в гр. Измир

Ученици от Русе ще получават стипендия за космическия лагер в Турция.

Това ще стане факт, след като общинските съветници одобрят споразумението за съвместна дейност между община Русе и Центъра за творческо обучение, който е координатор на програмата Space Camp Turkey за цяла България и работи с тренировъчния център повече от 15 години, пише Русе Медиа.

Според споразумението общината ще финансира стипендията на едно дете от русенско училище, което да участва в лагера, като за него се поемат пълни разноски, разходи за настаняване, обучение и транспорт. Центърът също ще предостави една пълна стипендия в размер на пълната такса за участие в програмата /1270$ на ученик/ на най-високо класираните от експертното жури участници от училища на територията на Община Русе.

Центърът за творческо обучение следва да проведе конкурс за участие в програмата „Space Camp Turkey” 2022, със срокове 02.11.2021 – 06.02.2022 г. и да ангажира експертно, независимо национално жури, което да оцени и класира постъпилите есета и видео есета в рамките на конкурса..

Space Camp Turkey е учебно-тренировъчен център за ученици, посветен на космическите науки и изследвания, намиращ се в гр. Измир, Турция. Създаден е по модела на NASA Space Camp в Алабама и вече повече от 20 години посреща деца и младежи от Европа, Близкия Изток и Азия.

Основната цел на космическият и научен център за обучение Space Camp Turkey е да мотивира млади хора от цял ​​свят да преследват кариера в областта на науката и технологиите. Занятията в лагера включват реални тренажори и симулатори на живота и работата в Космоса. Участниците научават за подготовката на астронавтите, както физическа, така и интелектуална и психическа. След преминаване на програмата участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.

Лагерът се провежда през летните месеци, с продължителност от 6 дни и е изцяло на английски език. Провежда се от специално подготвени обучители и специалисти. Космическият център дава възможност на деца и младежи на възраст от 11 до 15 години да работят по съвременни образователни програми и да използват технологии в областта на астрономията, роботиката, физиката, биологията и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари