Учени: Не се къпете всеки ден

10
Всекидневният душ може да остане в миналото, ако се има предвид новата тенденция за "хигиенна редукция"
Всекидневният душ може да остане в миналото, ако се има предвид новата тенденция за "хигиенна редукция"

Всекидневният душ може да остане в миналото, ако се има предвид новата тенденция за "хигиенна редукция"

Вместо ежедневно къпане, привържениците на тази тенденция смятат, че е достатъчно да се къпем само веднъж седмично.

Учените се позоват на фактите, че при честото къпане, кожата и косата губят полезните си естествени мазнини. 37 на сто от младите хора признават, че дневна хигиена означава използването само на дезодоранти, съобщава Е - Здраве и култура.

Въпреки че това може би ви звучи отвратително, изглежда, че мнозина смятат, че има истина в къпането веднъж в седмицата. Според проучването, което реализира един британски производител на хартиени кърпички, 41 на сто мъже и 33 процента жените в тази страна не си взимат душ всеки ден.

Проучване в Англия показва, че 12 на сто се къпят веднъж седмично.

Това, което експертите имат като забележка към своите съграждани е, че не си мият ръцете достатъчно. Британския съвет за хигиена разкри, че половината от населението си мият ръцете по-малко от пет пъти дневно.

"Ако хората си мият ръцете достатъчно често и поддържат интимна хигиена, достатъчно е да си вземат душ всеки втори ден. Дори и два пъти седмично е нормално. Би трябвало банята да е, за да предотвратим инфекциите, а не за да миришем по-добре ", казва Джон Оксфорд, професор по вирусология.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    КЛИМБО
    Пълни мизерници! Тая година веднъж догодина по малко! Пот и парфюм - страхотна комбинация!
  • -1
    8
    Анонимен
    Типично по български навсякъде по света са мизерници кирлясали само ние сме най добрите тука ,най чистите и знаем как да се къпем.За това иначе ходим да им чистим тоалетните на кирлясниците и им чистим тоалетните щот сме най добрите и не можем да си уредим държавата?
  • 0
    7
    Моя милост
    Поредната тъпа статия. Губене на време да я четеш и да се удивляваш на простотиите които може да роди един болен мозък. ,"Чистотата е здраве" имаше такива табели едно време......
  • 2
    6
    Сега...да си обясним нещо
    В статията се има предвид, когато е достатъчно, да се мият "миризливите части" - подмишници, интимна зона, като се обръща и особено внимание на ръцете. Иначе е важно зъбите да се мият по два пъти на ден - преди сън и след ставане, а по възможност и след всяко хранене. Добре е кожата да се ексфолира преди душ и после да се изплакне и подсуши добре с попиващи движения в гънките, а по крайниците според типа кожа да се нанесе олио, лосион и д-р., докато кожата е още влажна. Това не е необходимо всеки ден. Иначе всеки при възможност е добре да се съобрази с особеностите си. Не е нужно да превръщаме коментарите в бойно поле срещу нациите. Дори бих казала, че няма и много смисъл от реакция, това не са нови концепции.
  • 4
    5
    Hot spot
    Ами лятото. След физически труд. Веднъж в седмицата?!? Тоя човек си представя само себе си. И честно казано за баня не се приема душ. Веднъж седмично парна баня или сауна да.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари