Цената на дизела мина 4 лева за литър

10
С около стотинка на ден поскъпват бензинът и дизелът у нас
С около стотинка на ден поскъпват бензинът и дизелът у нас

Каква е причината?

С около стотинка на ден поскъпват бензинът и дизелът у нас. Тази сутрин цената средната цена на бензин А95 е 3,38 лв., а на дизела - 3,55 лв. По-скъпият бензин А98 е на цена 3,58 лв., а тази на дизела с добавки е близо 3,90 лв.

На някои места в България обаче цената на дизела от по-висок клас надминава 4 лв., информира bTV

Николай Николов е собственик на малка бензиностанция в Горна Оряховица. По думите му няма как да не сме част от покачването на цените в международен план.

Въпросът е обаче дали някой у нас не злоупотребява с това. Той попита дали има господстващо положение от някои компании на нашия пазар и дали то се използва с други цели.

Случва се така, че напоследък се налага да зареждаме гориво от бензиностанции на определена верига, което не е нормално. Всички ние зареждаме от складове и би трябвало на базата на това да генерираме разходи. В един момент цените на някои бензиностанции на определени вериги са по-ниски от цените на склада или са същите. При това положение си задаваме въпроса как въпреки разходите цените на тези бензиностанции могат да са същите или малко по-високи от тези в склада. Това ни кара да си мислим, че има някакви възможности, които се крият в производителя и които не се дават в складовете на търговците и които не стигат до крайния потребител“, обясни Николов.

Той каза, че ще се обърнат към Комисията за защита на конкуренцията. Едно от подозренията е, че цените на горивата са изкуствено завишени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    12
    Bonkerz
    За неразбралите: ако някой частник намери евтино гориво от чужбина трябва първо да го вкара в данъчен склад (всички складове са собственост на Лукойл) и трябва да плати висока такса, така горивото се оскъпява мн. Допреди няколко години НАП не е имала връзка и това гориво не се е отчитанло от държавата и са си въртяли всякакви схеми. Правителството помогна на Лукойл да не е включена в ембаргото на внос на нефт от Русия. Цената на руския нефт сорт Урал е към 35% по-евтина от сорт Брент, но цената за нас не е 35% по-евтина... печалбата отива в руски джоб в Швейцария. Лукойл купува нефта от себе си (дъщерна фирма регистрирана в Швейцария - Литаско се казва), но не го декларира по борсови цени, а казва че го купува скъпо и нямат печалба уж (от 15 години регистрират годишна загуба между 200 и 500 милиона лв), затова не са плащали данък печалба. Явно са благотворително дружество 15 год да работят на загуба... Сега е момента да се измисли начин покрай санкциите да се одържави Нефтохим, или да им стане нерентабилно да работят и да го купи държавата евтино, но всички партии закрилят тая руска схема, за която плаща народа.
  • 8
    11
    Ъъъ до 10
    Къде пък видя автомобили по улиците на Русе? Там покрай ремонтите на водния цикъл ли? Защото в 20:00 вечерта по Борисова я мине автомобил на 20 минути, я не.
  • -5
    10
    дизелът
    Уж бил скъп дизела, пък не се спират по улиците на Русе. Не можеш да се разминеш от коли. Явно не е скъп.
  • -8
    9
    Ебандуране
    Аз мисля че може още по нагоре 6 лева ми звучи по добре
  • -8
    8
    Дедо Чочко
    Аз пък ще заредя на 10бендзанджииници по за10лв,такова е моето виждане
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари