Трима бивши кметове от ГЕРБ преминаха в редиците на Цветанов

0
Цветан Цветанов изтегля голяма част от политическия и бизнес елит в региона
Цветан Цветанов изтегля голяма част от политическия и бизнес елит в региона

Цветан Цветанов изтегля голяма част от политическия и бизнес елит в региона

Атанас Камбитов и Георги Икономов – дългогодишни кметове на Благоевград и Банско от ГЕРБ – преминаха в редиците на „Републиканци за България“ – новата партия на Цветан Цветанов.

Това става ясно от репортаж на местния новинарски сайт „Пиринско“, в който се вижда, че на събитие на новата формация присъстват двамата бивши кметове, загубили последните местни избори и низвергнати от Бойко Борисов.

Събитието се проведе в препълнена зала на Исторически музей в Благоевград, съобщава изданието. На сбирката е присъствал и загубилият кмет на Сандански Кирил Котев.

„През тези месеца изведох капацитет във всички сектори. Политическия проект стартира на 27 септември. 1000 делегати ще направят избор на ръководните органи. И съответния устав. Партията няма да бъде лидерска, а ще има широк формат на съвет. Решенията ще се взимат от повече хора, я не само от 5-6. Областният ръководител ще е само координатор на общинските структури. Искаме да ползваме експертизата на младите хора. Ще се работи за подготовка на кадри, които да поемат управлението след това. По устав предвиждаме председателят да не може да е повече от два мандата. Няма да има безгранично управление, защото партията ни няма да е лидерска“, е обявил Цветанов по време на срещата с актива на формацията.

Според снимките от сайта, може да се направи извод, че Цветанов изтегля голяма част от политическия и бизнес елит в региона. Местното издание посочва, че там са били „шампионите по обществени поръчки“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари