"Тренд": ГЕРБ е с 9% пред ПП, а "Възраждане" е трета сила

1

При “Продължаваме промяната” ерозията не спира, “Възраждане" със силен финален спринт

6+2 формации се очертават да са с парламентарно представителство в 48-ото народно събрание. ГЕРБ-СДС увеличава дистанцията си пред “Продължаваме промяната”, а “Възраждане” регистрира ръст.

26% от решилите да гласуват все още се колебаят кой да подкрепят. Това показват данните от национално представително проучване на нагласите на избирателите на Изследователския център “Тренд”, направено по поръчка на “24 часа”.

На прага на предсрочните парламентарни избори дистанцията между първите две партии се увеличава. ГЕРБ-СДС утвърждава първата си позиция с 25,7% от гласуващите, докато при “Продължаваме промяната” ерозията в обществената подкрепа не спира в рамките на предизборната кампания, достигайки 16,4% в седмицата преди изборите.

При “Възраждане” се регистрира силен финален спринт, като партията на Костадин Костадинов достига до 13,9% от гласуващите.

ДПС стои стабилно на позиция от 11,9% от гласуващите, но движението има потенциал да повиши относителната си тежест заради вота от чужбина.

8,7% от гласуващите декларират, че ще гласуват на предстоящите избори за БСП, а 7,6% за “Демократична България”.

“Има такъв народ” и “Български възход” са близо до парламентарната бариера, но все пак остават над нея с резултат съответно 4,4% и 4,2% от гласуващите.

Под прага за парламентарно представителство остават “Изправи се, България” (2%) и ВМРО-БНД (1,1%).

Сред тези, които декларират, че ще гласуват на предстоящите избори, 72% заявяват, че твърдо са решили за кого ще дадат своя глас, докато над една четвърт все още се колебаят, показват данните от проучването на Изследователския център “Тренд”.

*Данните са от проучване на Изследователски център Тренд. Източник на финансиране: В. „24 часа“ Обем на извадката: 1001 ефективни интервюта с респонденти на възраст 18+ г. Представителност: За пълнолетното население на страната. Метод на регистрация: Пряко полустандартизирано интервю „лице в лице“. Период на провеждане: 21-27 септември 2022 г. Максимално допустима стохастична грешка: ± 3.1%

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    12
    до 10
    Не съм гербаджия, а ти си с примитивно мислене. "Който не е с нас, значи е гербаджия!" Уф, не би трябвало да имаш избирателни права.
  • -3
    11
    до 9
    Ох, даскале, даскале! Те сега е момента да кажеш любимата си поговорка, докато примляскваш от удоволствие. :) Ти какво, болшевик ли го раздаваш? То вярно, че ПП са такива, а е доказано , че болшевизмът е всъщност психопатия. Демокрация е, даскале! А избирателното право е именно право, а не задължение. И човек е длъжен да внимава кого избира, че за 30 години ни таковаха мамата тези, които сме избрали само защото трябвало да се гласува.
  • 5
    10
    ОПГ ГРОБ=ДПС
    Герберасткото тролче "русенец" всячески се опитва да накара умните хора да не гласуват, защото зомбираните платени лилави гласоподаватели на ОПГ ГРОБ=ДПС само по този начин герболяците ще се докопат до властта и отново ще могат да продължат да пълнят чекнеджетата на Тиквата с пачки и кюллчета. За да има за платени гласове и за любовницата в Барселона! Бъдете УМНИ и ГЛАСУВАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
  • 2
    9
    daskal
    Ох... Русенец, русенец... Покъртителен си.
  • -2
    8
    русенец
    Избира се когато имаш избор. В момента на сергията са една камара сухи лайна и ти какво? Избираш едно от тях с надеждата да е най-прясно? Тъпо! Читав човек в Бг няма да се захване с политика.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари