Тошко Йорданов: Страхливците в кабинета не могат да издържат на натиск

0
ГЕРБ използват ПП, водещият партньор е ДПС, заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ"
ГЕРБ използват ПП, водещият партньор е ДПС, заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Снимка: Пресцентър Народно събрание

ГЕРБ използват ПП, водещият партньор е ДПС, заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ"

"Бях на протеста с колегите от парламентарната ни група. Разговаряхме с хората. Протестът на хората, работещи във въгледобива, в ТЕЦ-овете - когато бяхме в коалиция с "Продължаваме промяната", бяхме против това, което те направиха. Вчера им казах истината, че бяхме против като коалиционен партньор." Това каза председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

По думите му направените обещания от правителството са напразни.

"Влязоха в МС и излязоха с едно нищо. Репликите на хората бяха: "Нашите ни предадоха". Бях при хората. Обещанията са празни. След две седмици нищо няма да бъде направено, ще бъдат уволнени хората. Ще им приемат поредната декларация. Хората, работещи в сектора, са много. Вчера имаше около 10 000 човека. Ако осъзнават на какво ги правят, щяха да са всеки ден долу. Тези страхливци в кабинета не могат да издържат на такъв натиск", заяви депутатът.

Според него, "ако искат да ги бутнат - ще ги бутнат", и това трябва да стане през главата на синдикалните лидери.

"Ако хората долу не ни бяха дали прокъсаното знаме като символ, как да имат усещане, че в този парламент някой ще направи това, което искат... Това са стъпки в правилната посока. Ние като парламентарна група ще гласуваме против. Парите трябваше да бъдат пренасочени за изчистване на производство. Правителството на ГЕРБ го проспа, а на "Продължаваме промяната - Демократична България" не им пукаше. Те еднолично направиха това", категоричен е Йорданов.

По думите му министър-председателят в такъв тип управление е силен. "Асен Василев беше финансов министър, но всъщност беше министър-председател. Три-четири месеца опитвахме да работим с тях. Таяхме надежди, че това, за което се разбрахме на коалиционното споразумение, ще се спази", обясни гостът.

Относно земеделските производители, Тошко Йорданов каза, че правилно е да не се вдига мораториумът за зърно.

"Тогава нямаше да се налага да се дават пари за компенсации. Всичко изговорено е вярно. Украинското зърно би трябвало да минава транзит, а то не минава. Произвежда се при регулации, които нямат нищо общо с регулациите в ЕС. Работниците са повече от синдикалните сили. Трябва да осъзнаят, че силата е при тях", смята той.

Председателят на ПГ на "Има такъв народ" коментира и оставката на ген. Атанас Атанасов.

"Странна оставка. Ударно се приема антикорупционен закон за КПКОНПИ. Създава се отвратителен репресивен орган. ПП са глупави политически, ГЕРБ ги използват. Водещият партньор е ДПС. Има управление на ДПС през две патерици. Едната е жалко, защото ако ГЕРБ имат самочувствие, ПП са по корем", посочи Йорданов и обяви, че дали ще се включат в конституционните промени.

"Вече ми е забавно. Пеевски и ДПС управляват. Не го крият в зала. За Конституцията няма да говорим. Следим какво правят. Когато имаш мнозинство, това ще е резултатът. Вероятно ще имаме промени в Конституцията. Искрено се надявам да променят и националния празник, тогава ще се срещнат с бързия влак на народа.Бойко Борисов е ГЕРБ. Депутатите му мислят различно от лидера си вътре в зала. Борисов един ден казва едно, в друг - друго", каза още депутатът от ИТН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари