Тошко Йорданов: Правителството може да падне и без да се налага вот на недоверие

0
На местните избори ПП-ДБ ядоха бой като тъпан, коментира председателят на парламентарната група на ИТН
На местните избори ПП-ДБ ядоха бой като тъпан, коментира председателят на парламентарната група на ИТН Снимка: БТА / архив

На местните избори ПП-ДБ ядоха бой като тъпан, коментира председателят на парламентарната група на ИТН

Вотът на недоверие е политически акт и е демонстрация на непримиримост, каза председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов пред журналисти в парламента.

Дали ще мине, или няма да мине - може да не се стигне до вот на недоверие, като ги гледам какво се случва в зала. Може пък да си падне това правителство и без да се налага вот на недоверие“, коментира той, цитиран от БТА.

Днес от „БСП за България“, „Възраждане“, „Има такъв народ“ и независимият народен представител внесоха вот на недоверие с мотиви „неспособност на правителството да осигури националната сигурност и отбраната на страната“.

Вижте какво се случи в зала, ДПС и ГЕРБ не влязоха, ПП-та и ДБ-та влязоха, но не се регистрираха, саботираха собственото си управление“, коментира Тошко Йорданов по повод днешното провалено заседание на Народното събрание заради липса на кворум.

На въпрос за оставката на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, той каза: "Тяхно право е да правят каквото искат, това е друга партия".

В отговор на думи на съпредседателя на ПГ на "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) Кирил Петков, Йорданов коментира, че ПП-ДБ лидират с помощта на ГЕРБ и ДПС. „Да си отидат при Делян Пеевски да го питат какво могат да правят, какво не могат да правят, да получат разрешение, да му занесат по едно кафе. Подозирам, че трябва да отидат да занесат едно кафе на Ахмед Доган. Доколкото разбирам той ще е човекът, който ще управлява“, каза още той. „Христо Иванов знае пътя към „Росенец“, да вземе едно поясче с патенце и да доджапа до „Росенец“, добави Йорданов.

С какво право, с каква легитимация ПП-ДБ имат правителство, нямат мнозинство, каза председателят на ПГ на ИТН. „На местните избори ядоха бой като тъпан“, коментира той. Спечелиха един кмет в София, което не е сигурно, но, ако им видите гласовете, те са наполовина на това, което имаха на парламентарните избори, посочи Йорданов.

Относно поисканата от премиера Николай Денков смяна на състава на Централната избирателна комисия, председателят на ПГ на ИТН коментира, че Денков е „като малко дете, което може да си иска разни неща“.

За искането за освобождаване на председателя на ДАНС Пламен Тончев, Йорданов каза, че за първи път вижда да се иска оставка на шеф на служба, защото си върши работата. Той посочи, че е трябвало да „изхвърчат“ заместник-министърът и министърът на електронното управление. Според него те са хората, които нарушиха закона, само че Денков не вижда.

Попитан дали са нужни нови избори, Йорданов отговори: „Дайте първо тази сглобка да се разглоби, после ще видим какво ще стане“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Хи- хи -хи
    Ами изказва се я, като е пожънал невиждани и нечувани резултати сега ще громи останалите. Ааа ха ха ха!
  • 8
    1
    Ха ха ха
    Тошко Африкански от село Ямбол се изказва!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари