Тони Николов: Паметникът на Съветската армия няма дори чертежи

2
Той изтъкна, че мемориалите на Христо Ботев и на Васил Левски не са на ключови места в българската столица
Той изтъкна, че мемориалите на Христо Ботев и на Васил Левски не са на ключови места в българската столица Видео: NOVA

Той изтъкна, че мемориалите на Христо Ботев и на Васил Левски не са на ключови места в българската столица

Има някакъв символ в това че годината, която започна доста безнадеждно, в края ѝ всичко се разреши като през някакво чудо – и за съставяне на редовно правителство, и за демонтажа на Паметника на Съветската армия. Дълги години съм проучвал и знам, че няма дори чертежи за този монумент - има нещо, което съществува, но няма правно основание”. Това заяви публицистът и философ Тони Николов в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS.

Той изтъкна, че мемориалите на Христо Ботев и на Васил Левски не са на ключови места в българската столица – „нито срещу парламента е техен паметник, нито мемориалът в Княжеската градина, който беше отбраняван, е техен”, обясни Николов.

Важните думи за 2023 г., според него, са „война” и „надежда”. Философът направи аналогия с романа на Ремарк – „На Западния фронт нищо ново” и окопите от двете страни, визирайки военните конфликти на Русия в Украйна и в Ивицата Газа.

В коментар за думите на отминаващата година Николов каза, че липсата на автентичност е усещането, че нещо се прекъсва от корен. „Автентичността е тази, която липсва. Виждаме подмяната на всяка крачка”, допълни Тони Николов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    12
    Вито
    Поредният малоумник.
  • -4
    11
    Доктор никак не боли
    Да направим паметник на парапета забременял дева лена. О най отгоре ще сложим рогата на Миро. Голем паметник
  • -2
    10
    Тодор живков
    Да издигнем още стотици паметници на убийците на българския народ летците бомбардирали София и други български градове .слава на убийците да живее Киро лъжеца и Асан Корчев хайл киро
  • 12
    9
    Тони Бонбони от Монтана
    Тъкмо се зарадвах и помислих че това е реклама със Стоичков, а се оказа някакъв си Тони Монтана, който е поредният анализатор на паметници, а тази тема ни я натресоха точно по коледа и вече ни омръзна на всички. От два часа търся да намеря някоя хубава коледна реклама със Стоичков, но ми излизат само някави паметници. Кажете къде да намеря реклами със Стоичков моля ви много ми се гледа!
  • -15
    8
    Само да кажа
    Всички грандомански паметници тотеми свързани с бившия съветски съюз, трябва да бъдат премахнати незабавно и безвъзвратно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари