Томислав Дончев: Трябва да има редовно правителство, стига с тези експерименти

0
Скандалът с Митниците може да повлияе за следващо управление с ПП-ДБ
Скандалът с Митниците може да повлияе за следващо управление с ПП-ДБ

Скандалът с Митниците може да повлияе за следващо управление с ПП-ДБ

Най-важно е България да има нормално правителство, стига с тези експерименти - ротация, единият 9 месеца, другият – 9, това е екзотика. Това коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, след като ГЕРБ-СДС се регистрираха в ЦИК за участие в предстоящите избори в последния възможен за това ден.

Конституцията дава ясна формула за управлението на страната - получаваш политическа подкрепа в парламента, имаш мнозинство зад гърба си - и силно правителство, обясни той. Дали това е възможно, отговори, че зависи от посланията, които ще бъдат отправени към избирателите.

Компромисът има граница, ние можем да правим компромис с политическото си его, но не и със самочувствието на хората, на партията. Така Дончев отговори на въпрос, ако са първа политическа сила след вота, дали отново биха подкрепили кабинет с мандата на друга формация.

Според него скандалът с Митниците може да повлияе за следващо управление с „Продължаваме промяната- Демократична България“.

Най-важно е след 3 години политическо безвремие, в което Министерският съвет се беше превърнал в лагер школа, курс по политика, България да има нормално титулярно, грамотно, подготвено правителство с ясна политическа подкрепа, дори с ярки, добре известни политически фигури, а не „същества от сенките", и то да поеме отговорност за управлението на страната, смята Томислав Дончев.

За т.нар. сглобка с ПП-ДБ посочи, че това е бил единственият възможен компромис, за да има редовно правителство. Конструкцията беше натоварена с много напрежение, но колегите се постараха то да стане невъзможно, посочи Дончев.

Предсрочният вот е предизвикан от нестихващо и неутолимо желание на колегите да узурпират цялата власт в държавата, коментира и Георг Георгиев. Той увери, че ГЕРБ-СДС ще водят позитивна кампания и ще разчитат не само на доброто през последните месеци, но на 12- годишно добро име и репутация.

Можем да предложим на българските граждани възможност политиката, икономиката и обществото ни да се върнат към нормалността, посочи и Тома Биков. Няма как да станем нормална държава, докато прилагаме ненормални идеи с неадекватни средства, убеден е той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Спокойно
    ПеПеДеБилите отиват в историята. Явно вече никой на вярва на ПРОСТо Киро, нарушителят на Конституцията, на Хасан Василев - грозното лице на мафията, което направи редица поразии и организира канали през митниците. Или да вярваме на Ристе Бойкикев, вечния променящ Конституцията и раждащ недоносче след недоносче. Или пък на гномът - завършил магнаурската школа - СПТУ по ЖП транспорт и натресъл ни това недоразумение за областен управител. Най-слабия областен управител, сричащ като Мария Димова. Или да вярваме на Насранимир Ананиев с неговата перачница за пари. Или на Бойко Дамаджанов където се снима с мафиоти и каналджии. Или на Живко Коцев, на кого да вярваме. Пуделска партия на пачките и злоупотребите. Жадни за власт и да грабят.
  • 2
    2
    до 1
    Сега това ли е пп-опорката?!?
  • 0
    1
    Akoi
    Крадеца вика дръжге крадеца! Кой проваля редовните правителства до сега?- ГЕРБ! Кой непрекъснато създава бъркотии и проваля важни за държавата решения?- ГЕРБ! Кой иска да узурпира държавата и да управлява еднолично с подпорка отДПС?- пак ГЕРБ. Да се заличат изобщо от политическия живот на България! Какво слонско търпение ива този НАРОД!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари