Тодор Тагарев се подписа на първия изтребител F-16 за България

1
Министърът на отбраната посети завода за производството на самолетите F-16 Block 70 в САЩ
Министърът на отбраната посети завода за производството на самолетите F-16 Block 70 в САЩ Снимка: БНТ

Министърът на отбраната посети завода за производството на самолетите F-16 Block 70 в САЩ

Министърът на отбраната Тодор Тагарев посети завода за производството на самолетите F-16 Block 70 в САЩ и се разписа върху първия изтребител за България.

В рамките на визитата си в САЩ Тагарев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посетиха заводите на Lockheed Martin в Грийнвил, Южна Каролина. Целта на посещението беше да се срещнат с представители на ръководството на компанията, да се запознаят с производствения процес и да проследят напредъка на производството на самолетите F-16 Block 70, предназначени за българските Военновъздушни сили, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

На място българската делегация е посрещната от Орландо Санчес, вицепрезидент и генерален мениджър на Интегрираната изтребителна група в Lockheed Martin. На срещата присъства и заместник-помощник секретарят на ВВС по въпросите на международното сътрудничество Кели Сейболт.

„Българското общество очаква с голямо нетърпение F-16 Block 70. За нас това е огромен проект и сериозно усилие за повишаване на способностите на въоръжените ни сили“, отбеляза министър Тагарев по време на срещата, цитиран от БНТ.

При обиколката в производствената база делегацията разгледа седем от предназначените за страната ни изтребителя, които се намират в различен етап на производство. По време на кратка церемония министър Тагарев разписа шпангоута на първия изтребител, който ще бъде завършен.

България ще бъде втората европейска страна, която ще получи най-съвременната версия на F-16, информираха още от Министерството на отбраната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    11
    Аз пък
    С кеф бих пикал на гроба му!
  • -4
    10
    Българин
    Рушлямските свини пищят на умряло от яд и злоба, че България се превръща в нормална държава и се отдалечава от Блатная Сатрапия, която ще си живее като арабите в 15-ти век! Кеееееф!
  • 3
    9
    магаренко от СССР
    5 години минаха откакто свинята от Банкя даде парите на американците. Оттогава ни пари, ни самолети. Накрая американците накарали тагаренко-идиота да се подпише на някаква тръба. И самолети пак няма.
  • 4
    8
    Охо-Бохо
    Имената на ******** , висят по стените!
  • 2
    7
    байгън
    Тагаренко-прос--кенко днес ще съди един защото го е заплашвал то повече от половината Българи искат да го трепат
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари