Тодор Тагарев: Израелският военен министър ни показа ужасяващи кадри - избити деца, отрязани глави!

0
България ще даде ракети С-300 на Украйна, а БТР-и - след подписване на меморандум, заяви в Брюксел военният ни министър
България ще даде ракети С-300 на Украйна, а БТР-и - след подписване на меморандум, заяви в Брюксел военният ни министър Видео: БНТ

България ще даде ракети С-300 на Украйна, а БТР-и - след подписване на меморандум, заяви в Брюксел военният ни министър

Министърът на отбраната Тодор Тагарев е в Брюксел за участие в редовната среща на министрите на отбраната на страните - членки на НАТО.

Израелският военен министър е говорил малко пред колегите си, но им е показал ужасяващи видеа и фотографии от конфликта в Израел, посочи Тагарев, предаде БНТ.

"Това е ужасяващ терористичен акт, непредизвикан с нищо, който няма как да не настрои световната общност срещу Хамас. Избити деца, отрязани глави, просто ужас. Избягвам да гледам такива видеа, но сега ги видяхме всички".

Не е коментиран пропорционален отговор на НАТО срещу терористите.

"Признаваме, че Израел е обект на непредизвикана атака, всички я осъдиха. Въпросът е как те ще реагират, но е желателно да се спазват някакви норми при търсенето на отговора".

Вече има опити за атаки от страна на Хизбула, което създава опасност от ескалация на конфликта, каза още Тагарев.

Министърът потвърди, че България ще даде на Украйна неизправни ракети С-300.

"Някои техни параметри са извън допустимите за безопасното им използване, но се предполага, че украинците самостоятелно или с помощта на партньори ще възстановят способността им и ще ги използват за защита на цивилното население".

Ще предадем ракетите в цялост, уточни Тагарев. Предаването на 100-те обещани бронетранспортьора ще се случи след подписването на съвместен меморандум между България и Украйна. Документът се е забавил заради смяната на военното ръководство в Киев, каза Тодор Тагарев.

"Да, не са нови, но не са и много използвани, те са с оригиналното им въоръжение, с комплекти от запасни части така че могат да свършат много добра работа на Украйна - ако не на въоръжените сили, то поне на силите за териториална отбрана".

Тема на двудневния форум, който започна вчера, са ключовите решения, свързани с възпиращия и отбранителен потенциал на Алианса, взети на срещата на върха във Вилнюс, Литва, през юли 2023 г., както и подготовката на предстоящата среща на върха през 2024 г. във Вашингтон, САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    С.С.
    Номер 1 е лектор от ''Партийната учебна година '' на ДМЗ ;;Георги Димитров '' - Русе !
  • 2
    4
    До 1
    Долна комунистическа измет !
  • -2
    3
    123
    еби майка си, тагаренко ! мразен отпадък си ! живей с това, отрепко.
  • -2
    2
    oiwegjm93
    евреите са същите като украинците - сами се избиват и после обвиняват някой друг и им вярват, понеже запада и масоните им подкрепят лъжите. И олигофрените вярват и реват за тях. Страшно е в колко дезинформация и половин-истини живеем и толкова много идиоти не могат да се усетят, че ги будалкат, а се имат за много умни и интелигентни. Същите се ваксинират с неизвестни субстанции против измислени вируси.
  • 0
    1
    русенец
    Показал ти дръжки! Това, с отрязаните глави го разпространи репортер на Анадолската Агенция и после го опроверга. Израелските военни също го опровергаха. https://theintercept.com/2023/10/11/israel-hamas-disinformation/ Бе ти да не си завършил в АОНСУ, лъжеш без да ти трепне окото и абсолютно за всичко. Кой експерт ти показва, че кои от ракетите С 300 са дефектни? Галя от Посолството ли? Теб трябва да те обесят на някой светофар и да висиш докато се разпаднеш!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари