Тийнейджъри откраднаха яйце от великденската украса в Русе

2
Посегателството се случва посред бял ден, но никой не реагира
Посегателството се случва посред бял ден, но никой не реагира

Посегателството се случва посред бял ден, но никой не реагира

В навечерието на един от най-светлите християнски празници трима младежи в Русе откраднаха великденско яйце от украсата на централния площад.

На кадрите, заснети от охранителните камери на Общината, ясно се вижда кои са извършителите. Кражбата е извършена посред бял ден пред очите на не един и двама минувачи, но освен изумлението на едно дете, друга реакция няма, отбелязват от БНТ.

Камерите са заснели и хора, изподраскали или счупили други елементи от великденската украса на града.

Кметът Пенчо Милков обясни, че от няколко месеца в центъра са поставени нови камери с много по-добра разделителна способност, които осигуряват установяване на извършителите на вандалски прояви. И призова: „Да се радваме на красивите неща, можем да се снимаме с тях, можем да ги докосваме, но нека да си останат. И отправям призив към младите хора, които отнесоха яйцето: нека по същия скрит начин да намерят начин да ни изненадат и да го върнат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    15
    Русенец
    И кой трябва да реагира, я да чуем? Кой прати органите на реда да мръзнат като кучета на студа, да вардят камионите? Момчетата в униформи са като наказани грешници, заточени покрай тия ТИРове. Чудя се, как търпят това издевателство? Няма тоалетна, няма парно, няма вода, няма храна. По цял ден дишат пушеците от трафика и се разправят с нагли шофьори, докато мръзнат. В нормална държава щяха да са напуснали на втория ден. И кой да пази града от вандали и мародери? Пак ли леля Марче и чичо Митко трябвало да се правят на миротворци, под изтърканата мантра за гражданският дълг? Аре, не ми ги връткайте тия!
  • 7
    14
    asqwer
    Криете им лицата и не предприемате действия защото са от етносите, малчите и ви е страх и защото евроатлантическите господари не ви дават да ги закачате и ви дават пари за да може да ги държите тук а не да ходят на запад.
  • 10
    13
    русенец
    ко да реагираме, къде ви е охраната,къде е ония надут мустакат пуяк пламен дето се прави на полицай, защо не е реагирал.
  • 5
    12
    daskal
    До 11 - Абе да оставят децата на мира, ама лошо се учат така. Утре ще си наскубят букети от градската градина, ще строшат чешмичката, ще счупят уличната лампа, ще надраскат спирката...
  • 2
    11
    ОСТАВЕТЕ ДЕЦАТА НА МИРА.
    НАПРАВЕТЕ ОЩЕ ДВЕ ЯЙЦА.ЕДНОТО ЗА УКРАСАТА,А ДРУГОТО ИМ ГО ПОДАРЕТЕ.НАМЕРИЛИ ЗА КАКВО ДА СЕ ХВАНАТ В РУСЕ.ИЗКРАДОХА МИЛИОНИ ПОД НОСА НА ХОРАТА ОТ ТОЗИ ПЛОЩАД ЗА 30 ГОДИНИ,А НИКОЙ ТЯХ НЕ СНИМА,А? ГЕРБАДЖИИТЕ МАЛКО ЛИ ЗАВЛЯКОХА И ЗАЩО ТЕХНИ ЗАПИСИ ОТ ТЕЛЕФОННИ РАЗГОВОРИ И КАМЕРИ НЯМА? ЕЙ ЖУРНАЛИСТИТЕ ОТ РУСЕ И СНИМКАДЖИИТЕ,ДОКОГА ЩЕ СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ЧИКИДЖИИСКИ РАБОТИ? ДЕСЕТКИ,А МОЖЕ БИ И СТОТИЦИ ХИЛИЯДИ И МИЛИОНИ СЕ ОПОСКАХА ОТ РУСЕ ПО ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ РАЗНИ.КМЕТОВЕТЕ,ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ! ЕЙ КЮРЛАМИ ТАКИВА. ПАРЦЕЛИ,ТЕРЕНИ,ПРОГРАМИ,ПОЧИСТВАНИЯ И ПОЧИСТВАНКИ. ВЗЕЛИ НА КМЕТА И ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ЯЙЦЕТО? ,АЗ КАТО ГРАЖДАНИН НА РУСЕ НЯМАМ ПРЕТЕНЦИЯ.ДА СИ ГО НОСЯТ У ТЯХ ИЛИ НА КУПОНА.ДРУГИ СА ЗА СНИМАНЕ В РУСЕ,ДРУГИ ХОРА,ДЪРТИ ШЕБЕЦИ РАЗНИ И БИВШИ ДОНОСНИЦИ МАЗНИ. ДРЪЖТЕ СЕ ЗА ЯЙЦАТА У ГАЩИТЕ ВСИЧКИ РУСЕНЦИ,УПРАВНИЦИ НА РУСЕ И ОБЩЕСТВЕНИЦИ ЛИЦЕМЕРНИ.ОСТАВЕТЕ ИМ ЯЙЦЕТО.ДА СИ МЪКНАТ КЪДЕТО ИСКАТ.ЩО СЕ КАСАЕ ДО ОХРАНАТА НА РУСЕ,ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ.ПРЕДИ ГОДИНИ РАНО СУТРИН НА ПАМЕТНИКА ЗАГИНА ЧОВЕК И НИКОЙ НЕ ВИДЯ НА КАМЕРИТЕ.ЗАЩОТО СПЯТ КАТО УПРАВЛЕНИЕТО НА РУСЕ И ДЪРЖАВАТА.МЪРЛЯЧИ СЕЛСКИ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари