Тигър уби млад мъж в Индонезия

0
Животното откъснало ръката на жертвата
Животното откъснало ръката на жертвата

Животното откъснало ръката на жертвата

Мъж беше намерен мъртъв в западна Индонезия след нападение от суматрански тигър, това е последният случай на конфликт между хората и критично застрашения вид. Има само няколкостотин тигри на западния остров Суматра, те често са мишена на бракониери заради частите от тялото им, докато необузданото обезлесяване значително е намалило местообитанието им, предава bTV.

Екип от природозащитници беше изпратен да търси голямата котка, след като 26-годишният мъж беше намерен мъртъв в плантация в провинция Риау на остров Суматра в четвъртък следобед с рани, показващи нападение от тигър.

Нашият екип замина тази сутрин да търси тигъра. Въз основа на доклада районът е в местообитанието на тигрите“, каза шефът на местната природозащитна агенция Генман Сухефти Хасибуан пред АФП.

Началникът на местната полиция Буди Сетиаван каза късно в петък, че са получили сигнал, че двама работници са чули техен приятел да крещи, докато са пръскали плевели в акациева плантация. Работниците се опитали да потърсят колегата си, но вместо това открили отпечатъци от лапи на тигър по земята. Те съобщили за инцидента на ръководството на плантацията, което изпратило още хора да издирват жертвата.

Тялото му по-късно е намерено с откъсната дясна ръка, както и с рани от ухапвания по врата.. През февруари най-малко четирима фермери в най-западната индонезийска провинция Аче бяха нападнати от суматрански тигри в два отделни инцидента.

Суматранските тигри са смятани за изчезващ вид от Международния съюз за опазване на природата, в дивата природа от тях са останали по-малко от 400 екземпляра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари