The Wall Street Journal: Българка може да е сред заложниците на "Хамас" в Газа

0
"Обади се на майка си преди да я отведат'', казал служител
"Обади се на майка си преди да я отведат'', казал служител

"Обади се на майка си преди да я отведат'', казал служител

България може би има поне един гражданин, който е заложник на “Хамас”, пише изданието The Wall Street Journal, цитирано от bTV.

По последни данни на израелското външно министерство 199 граждани са били отвлечени от поне 31 държави.

Изданието посочва, че България не е в списъка, но нейното правителство силно подозира, че поне един гражданин е бил отвлечен.

Тя се обади на майка си, преди да бъде отведена“, каза служителят.

Премиерът Николай Денков заяви след заседание на Съвета по сигурност, че няма потвърдена информация за български заложник в Газа.

В израелския списък се посочва, че четирима души от Бразилия са изчезнали, а други трима са загинали. Бразилските власти съобщиха, че не са успели да потвърдят кои бразилци са били отвлечени живи, ако има такива.

САЩ и няколко от техните съюзници молят Катар да използва своите контакти в “Хамас” , докато се опитват да направят кръстосана справка с имена на повече от 150 души от около 30 нации, които не са били виждани в продължение на девет дни.

Дипломати и офицери от разузнаването в Турция бяха затрупани с молби от правителства в Латинска Америка. Европейски лидери, включително и френският президент Еманюел Макрон, отправиха призиви към Египет, чието правителство е по-фокусирано върху получаването на хуманитарна помощ през границата си с Газа.

Всеки ден оценките за състоянието на отвлечените хора се променя. Много, ако не и повечето от заложниците може да имат двойно гражданство, включително израелско. Няколко души, смятани за отвлечени, впоследствие бяха идентифицирани сред мъртвите.

Заложниците са държани на различни места от “Хамас”. Подкрепяният от Иран "Ислямски джихад" също твърди, че е взел 30 заложници, твърдение, което израелската армия не е потвърдила, добавят The Wall Street Journal.

Изданието съобщи, че е разговаряло с турски, египетски, катарски, израелски, американски и европейски служители, участващи в глобалните усилия за идентифициране на отвлечените от “Хамас”, както и състоянието на тези, които са все още живи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари