ТЕЦ "Бобов дол" спря работа

1
Централата не работеше и предишния уикенд
Централата не работеше и предишния уикенд Снимка: ТЕЦ БД

Централата не работеше и предишния уикенд

"Бобов дол" отново спря работа - централата не работеше и предишния уикенд. Работещи в дружеството казаха, че от началото на месеца вървят усилени планирани ремонти, предава БНР. Освен това централата спира и заради ниски борсови цени на електроенергията и реагира на съответната борсова ситуация.

От началото на март върви ремонт на един от блоковете, ремонтът ще продължи 4 месеца. Планира се и цялостна подмяна на комина на една от сероочистващите инсталации. На площадката и по различните звена, където са ремонтите, работят над 200 души и специалисти, привлечени са и експерти от АЕЦ "Козлодуй" и централата в Гълъбово, коментираха работещи в дружеството. Преди дни изпълнителният директор на ТЕЦ "Бобов дол" инж. Любомир Спасов каза за БНР, че се готви сериозен ремонт.

Същевременно по време на посещение в Брюксел - на конференция, свързана с енергийната сигурност на България, кметът на Дупница Първан Дангов е защитил тезата, че ТЕЦ "Бобов дол" трябва да остане да бъде част от енергийната система на страната. Той заяви това след прибирането си от белгийската столица. Дангов е представил Дупница като община, която е реализирала значителни инвестиции във фотоволтаичните системи и че предстои изграждането на нова ПАВЕЦ на територията на близкото село Самораново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари