Теодора Йовчева: Логично е ПП-ДБ да бъдат опозиция след изборите

0
Една от изненадите за евровота несъмнено е липсата на Мария Габриел, коментира политологът
Една от изненадите за евровота несъмнено е липсата на Мария Габриел, коментира политологът Видео: Сега

Една от изненадите за евровота несъмнено е липсата на Мария Габриел, коментира политологът

Регистрацията на партиите за изборите за български и европейски парламент приключи. За интересните кандидатури и следизборните прогнози говори в студиото на (О)позиция на Сега с политолога Теодора Йовчева.

Според нея, ако ПП-ДБ успеят да влязат в парламента, е логично да заемат ролята на опозиция и да съхранят потенциала си, който да бъде разгърнат в подходящия момент. "ГЕРБ и в този парламент нямаха нужда от ПП-ДБ. Ако си припомним първоначалния импулс преди година за формиране на правителство, той не бе с ПП-ДБ. Говореше се за експертно правителство, подкрепено от различни партии'', заяви Йовчева. И допълни, че сега евентуално ГЕРБ-СДС биха се съюзили с по-малък партньор, освен с ДПС, но е малко вероятно това да са ПП-ДБ.

Една от изненадите за евровота несъмнено е липсата на Мария Габриел и това, че бившият председател на парламента Росен Желязков оглави списъка с кандидати за Брюксел. Според Йовчева в момента Желязков е популярно и сравнително одобрявано лице и може да послужи за преливане на избиратели - тези, които биха гласували за ГЕРБ, да повторят вота и за европейската листа. Отсъствието на Мария Габриел, по думите на Йовчева, вероятно се дължи на факта, че се мисли за евентуално нейно по-различно бъдеще.

Несъмнено Елена Йончева, която от евродепутат от редиците на БСП, се прехвърли в листите на ДПС, също разбуни духовете. В сферата на спекулациите обаче остава въпросът защо е взела това решение. ''Без да знам вътрешната динамика на тези преговори бих предположила, че госпожа Йончева е трябвало да направи рационална калкулация за много по-лошо място в листите на БСП и място, което е на кантар в ДПС, защото ако водачът на листата на Движението избере да не отиде като евродепутат, а да влезе в националния парламент, тогава има шанс Йончева да запази мястото си като евродепутат'', заяви Теодора Йовчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Българин
    Не, другарко политоложка, логично е корумпираната измет от Партията на Пуделите да бъде с повдигнати обвинения и ефективни присъди. Това е логично. А че ПеПерастията ще се надупи на Боко и на Шиши отново, това е извън всякакво съмнение!
  • 3
    2
    Stoian
    Тази Габриел,и Ева Паунова,много тъпи и двечките,да се скрият,не стават.
  • 2
    1
    Дгд
    По - логично е да скрият и повече никой никога да не чуе за тях
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари