Търговията с роби е законна в България

35
Бюджетът се пълни основно от ДДС, който всъщност плащат единствено и само робите, а не бизнесът​
Бюджетът се пълни основно от ДДС, който всъщност плащат единствено и само робите, а не бизнесът​ Снимка: Facebook

Бюджетът се пълни основно от ДДС, който всъщност плащат единствено и само робите, а не бизнесът​

Ужас, държавата България фалира заради френска схема. При която българи от бедните области като Благоевград, Смолян и Кюстендил напускат работа, работят една седмица във Франция и след това вземат по 1800 лв. обезщетение в продължение на 12 месеца.

Тази ужасяваща и разтърсваща измама от няколко седмици ни разкрива един от официалните говорители на т.нар. бизнес - шефът на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

И добавя императивно как българската държава трябва да забрани на безработни да пътуват извън страната, за да не изкарат случайно някой лев, докато берат маслини и тютюн в Гърция. Тези, които са в болнични също трябва да бъдат приковани с белезници за леглото.

Звучи патриотично и с мисъл за страдащия български бюджет. А всъщност е искане за законна търговия с роби, пише вестник „24 ЧАСА“.

Борбата на българските официални работодатели винаги е била една - минималната заплата да стои ниска, максималният осигурителен доход да не се вдига. И в момента е така. Всъщност големият проблем на България с "френската" измама не е сега, адът ще настъпи след 1 януари, когато максималният осигурителен доход ще се вдигне от сегашните 3400 лв. на 3750 лв. И максималното обезщетение за безработица ще се вдигне от 1800 на 2300 лв. Кратко и ясно го обясни същият този Васил Велев. Без да вмъкне дори думичка, че за да работи пенсионната система в България в момента максималният осигурителен доход трябваше да е 7800 лв., а догодина да стане 9330 лв. Защото логиката на осигурителната система е такава - разликата между минималната и максималната осигурителна сума трябва да е 10 пъти, за да може системата да функционира. В противен случай пенсиите, майчинските и обезщетенията за безработица се плащат не от осигуровките, а от данъците.

И точно тук официалните работодатели, много от които всъщност не са точно предприемачи, а назначени от години бизнесмени с минало от ДС (тази абревиатура може да означава и Добрите сили, не само Държавна сигурност) доволно ще потрият ръце. Защото видите ли, данъци плащат те. Да, ама не. Бюджетът се пълни основно от Данък добавена стойност, който всъщност плащат единствено и само робите, които от приличие в България наричаме работещи. И които заради 24-годишната борба на официалния бизнес срещу осигуровките са обречени на мизерни пенсии, когато и ако успеят да се пенсионират.

Шокиращото е, че всъщност "френски" измами и вопли идват само от официалните работодатели. За които всяка година през декември настъпва Апокалипсис, защото трябва да увеличат минималната заплата. Въпреки че в същото време реват как нямат хора, които да им работят.

Някак си на никой от тях обаче не му идва на акъла, че хората работят за пари. И трябва просто да предложат по-големи заплати, за да привлекат работници. И че тогава някак си ще престанат и всякакви схеми и измами, просто няма да има смисъл от тях, за да успееш да изхраниш децата си. В крайна сметка пазарът е отворен и щом хората могат да купуват по-скъпо олио или хляб заради пазарните условия, то и бизнесът може да плаща по-високи заплати, за да си намира хора. Които пък да пълнят бюджета с техните си данъци, защото тези на търговците на роби са минимални.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    11
    Бай Ганьо
    Колегите са намерили начин да си изкарат лесни пари . Срещу 1 месец работа( може и фиктивна ) взимаш 18 000 лв обезщетение. За една година на такава борса се изкарват 18 000 лв. И то само за 1 месец стаж. В България за да вземеш някаква борса знаете колко години трябва да се работи. ( АХ ТЕЗИ СТИСНАТИ ПИЛИТИЦИ ). В БЪЛГАРИЯ младия специалист , току що завършил няма право на борса. Ах тези стиснати ПИЛИТИЦИ. Няма лошо . Моите ПОЗДРАВЛЕНИЯ. Браво на тях . Видяли са възможност и са се възползвали от нея. Няма лошо. Ние българите си знаем -Щом крадеш от държавата или от фирмата в което работиш не е кражба. А това че тези 18 000 са за истински безработни , за пенсионери и т.н. няма никакво значение. Аз да съм добре , пък другите да го ...... ОБАЧЕ СА ГЛУПАВИ. АКО НЕ БЯХА СЕ ХВАЛЕЛИ НИКОЙ НЯМАШЕ ДА РАЗБЕРЕ . И СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА ПАК ТАКА - 1800 ЛВ НА МЕСЕЦ СРЕЩУ 1 месец фиктивна или реална работа. Супер. Само че глупостта на тези начинаещи ще доведе до промяна във френския и българския закон. И нема да има повече 1800 лв на месец. Абе ливади щти се хвалихте бе. БЪЛГАРИНА Е АЛЧЕН. НЕ ВИ ЛИ СТИГАХА ТЕЗИ 1800 ЛВ НА МЕСЕЦ ТА ТРЪГНАХТЕ ДА СИ ТЪРСИТЕ РАБОТА БЕЗ ДОГОВОР , НА ЧЕРНО , НЕЗАКОННО. БУДАЛАТА СИ Е БУДАЛА. СЕГА СИ ТЪРСЯТ ВИНОВНИ . България е слаба държава и такава ще си остане и за напред. Силните държави получават торта , благини , оваций . Слабите ученици не получават стипендия. Стипендия получават силните ученици. ПОУМНЕЙТЕ. И НЕ БЪДЕТЕ АЛЧНИ.
  • -5
    10
    Автор менте
    Малко ви е остър тона на статията, лекувайте се ако не сте добре, вместо да пишете такива глупости.
  • 18
    9
    Goltak
    На"бизнесмените" в България даже и братчедите вече не им вярват.Лафът"Те ни лъжат ,че ни плащат,ние го лъжем,че работим"вече не върши работа.Ножът е опрял до кокала и с влизането на еврото пред света ще лъснат мизерните български заплати ,плащани от измислените ни бизнесмени.
  • -29
    8
    Ники Братованов
    Разни тъпи селяни измислят схеми и ощетяват държавата. Други неудачници реват че заплатата била ниска. Ами ако искате висока заплата образоваите се и се ограмотете. Иначе си стойте в блатото. В момента минималната заплата е напълно достатъчна за задоволяване на основните потребности на населението и няма нужда да бъде повишавана всяка година. Не може да се повишава без да се повишава производителността, а наш Ганьо все гледа да се скатае.
  • -1
    7
    КултураМиЯнко
    Държавата България фалира поради това ,че някой "далновиден" евро бюрократ не си е свършил работата.Няма нищо незаконно ...Просто хората са изобретателни или някой ги е светнал за пропускане закона.Да ,законно е да вземаш обезщетението сине друга страна членка,безотговорно е да причиниш щети на страна членка като си приел такъв закон или не си ревизирал своя
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари