Таксиметров шофьор върна на клиент забравена чанта с 40 000 евро

0
Когато вижда парите, шофьорът незабавно се обажда на диспечерската служба
Когато вижда парите, шофьорът незабавно се обажда на диспечерската служба

Когато вижда парите, шофьорът незабавно се обажда на диспечерската служба

Таксиметров шофьор от град Ботошани в Източна Румъния върна на клиент забравена чанта с 40 000 евро, предаде Диджи24.

63-годишният Константин Йонеску качил 80-годишен мъж от гарата в квартал "Буковина". Клиентът искал да отиде до синагогата в централната част на града.

"Носеше торба от рафия, сложи я между краката си, под седалката. В края на курса плати и слезе. Тръгнах и когато наближих гарата в Буковина, видях чантата. Прибрах я бързо в багажника, тъй като междувременно бях взел друг клиент. Казах си, че старецът ще почака", спомня си Йонеску.

Когато оставя втория клиент, се сеща за чантата и я отваря, за да провери съдържанието ѝ. Когато вижда парите, незабавно се обажда на диспечерската служба, за да докладва и тръгва към Синагогата, за да потърси собственика им.

"Мисля, че беше около 40 000 евро. Като уведомих диспечера, той ми казаха: добре, че съобщи. Ако не откриеш човека, отивай в полицията", разказва таксиметровият шофьор.

В момента, в който пристига пред синагоагата, възрастният човек го очаквал пред сградата. В крайна сметка парите били върнати от таксиметровия шофьор, отбелязва БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    русенец
    Прав си колега, особено нагли са бакшишите пред Автогарата. Най-нагло и безсрамно ми бе заявено, че от автогарата до сладкарница Недела ми бяха поискани 8 лева, т.е. двойно повече. Малко встрани, на стоянката пред ЖП гара съвсем културен шофьор ме взе, закара до адреса и ми взе 4,20 стотинки. Не знам къде са всички проверяващи органи, има ги в изобилие, някой няма ли да разхвърля тази сбирщина от нагли бакшиши пред автогарата.
  • 5
    1
    ...
    За малко да си помисля, че има надежда и после прочетох, че става дума за Румъния, не за нашите бакшиши, умирисани и нагли. Впрочем и в България съм виждал свестни таксиметрови шофьори (преди години, едно младо момче в София), но не и в Русе. Последната ми случка, предпочетох да се прибирам 2 км пеш с 25 килограма багаж (в раница и куфар), но пак беше по-добре пред перспективата да ме вози умирисан наглец.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари