Свидетел на катастрофата край Две Могили: Колата пламна много бързо

7
Георги Илиев е искал да помогне, но не успял
Георги Илиев е искал да помогне, но не успял Видео: Русе Медиа

Георги Илиев е искал да помогне, но не успял

Причината за тежката катастрофа, при която загинаха двама души на пътя Русе - Бяла, е челен удар при изпреварване, сочат първоначалните данни. Инцидентът е станал минути след 8:00 часа на разклона за Две могили.

Лекият автомобил „Тойота“ с румънска регистрация се е движил в посока Бяла. Той е предприел изпреварване на забранен участък, при което се е ударил челно в румънски тир „Волво“, управляван от шофьор на 52 години.

При удара колата се е запалила, а пътуващите в нея двама души са открити овъглени в автомобила. Самоличността им все още не е установена.

Сигналът е бил подаден от движещия се след колата шофьор. „От Мидата като идвах насам, видях , че нещо стана напред, спрях тук, изскочих да видя дали мога да изкарам някого, да помогна, нещо от колата, обаче много бързо пламна и аз дръпнах и се обадих на 112, каза Георги Илиев, цитиран от Русе Медиа

Изпратени са били два екипа на пожарната от Две могили, екипи на полицията от Две могили и Бяла и екипи на Спешна помощ. Намесата на огнеборците е предотвратила опасността да се запали и тежкотоварният камион. Шофьорът му е отказал преглед на място от медиците. Алкохолната му проба е отрицателна.

Пътят остава затворен, въведен е обходен маршрут през Две могили – Батишница – път I-5 и обратно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    10
    До 2 /Драйвер/
    На въпроса ти отговарям: Да, дебили сте, особенно румънските ти колеги.
  • 12
    9
    до 7
    40 години карам по този път по два три пъти на ден порадиестеството на работата ми, а не съм камионджия, поддържам съоръжения, пътя не е виновен въобще, даже през комунизма, ако някой си спомня имаше на места ограничение 100. Виновни са задкормилните устройства, за това време съм се нагледал на какво ли не, карат като да са безсмъртни и сами на пътя. Ако ще 8 лентова магистрала да направят, пак ще се трепят, че и невинни ще страдат заради тях! На пътя са нужни ченгета през 10 км и то не с камери, а с реално присъствие на пътя и постерминали за незабавно плащане на глобата, ако не я плати колата остава на трупчета при ченгетата!
  • 14
    8
    swordfish
    Лекият автомобил „Тойота“ с румънска регистрация се е движил в посока Бяла. Той е предприел изпреварване на забранен участък. Да се научат да карат и спазват правилата както правят в тяхната си държава.
  • 16
    7
    На 50 години
    Съм и преди 10 г. Си виках дай боже ,ако доживея до 50 да карам някой ден до Бяля или Търново по магистрала.По мое време очевидно няма да стане ,дано за децата да го има това
  • 23
    6
    Тези диви румънци
    Няма контрол по пътищата. Нали гледам как един от друг се учат да нарушават правилника. Тарикати. На кръстопът извън града да изпреварваш е безумно. Викаш БОНЗАЙ-Й-Й и натискаш педала на газта до край.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари